2013. június 5., szerda

Budapest bisztró (Vécsey utca 3.)



Noha színvonalas helyek, mint amilyen az Arcade bisztró, bezárni kényszerülnek, de azért javában zajlik még a bisztró-forradalom. Új neveket kell megtanulnunk: Dettó bisztró, Kispiac, Sonkaarcok, Budapest bisztró, kinyitott újra a Hegedüs Gyula utcában a Laci!Konyha!.
A Budapest bisztróba vezetett a nemrégiben az utunk, ahol a menü rögtön elcsábított. 
De tud a hely többet is, mint amit a menü kínál. A dekoráció rendkívül jól kitalált, impozáns, hogy az étterem egyik szárnyában teljes belátás van a konyhára, itt aztán semmit nem rejtenek véka alá. A szakácsok magabiztosan mozognak, egy mozdulat nincs hiába, minden patyolat-tiszta, rendezett.
Ettünk lebbencslevest,
rántott karajt, 
vadas marhát spagettivel
és hagyományos krémest. 
Korrekt, házias ízeket nyújt a Budapest bisztró menüje. Kértünk még „Vidéki kacsa-rillettes-t burgonyatalléron bodzás sült káposztával”, ez sem volt rossz, de a húst e klasszikus fogásban jobban szeretem nem ennyire finomra darálva, sőt egyáltalán nem kell darálni. 

A rillettes az rillettes s nem pástétom. A burgonyatallér inkább szirom volt, ízletes, de csak szimbolikus mennyiségű, értékeltük viszont a házi kenyér minőségét. A jó ételek mellé jó borokat is kínálnak a magyar élvonalból a Szepsy pincétől a Tiffán pincészeten keresztül a Konyári pincéig, valamint néhány nemzetközi klasszist. Aki megengedheti magának, megrendelheti a legendás Chateau Petrus 1994-es évjáratú borát potom 390.000 ftért, de kapható a szintoly legendás Chateau Margaux 1989-es évjárata is, „mindössze” 170.000 Ft-ért.
A kiszolgálást még lehet egy kicsit szervezni, négy felszolgálóval volt dolgunk, mindenki kedves volt, de is tény, hogy a nagy kavarodásban étlaphoz nehezen jutottunk. Összességében kellemes, jól berendezett, jól kitalált hely a Budapest bisztró, a déli menü pedig, mint a legtöbb jó helyen, itt is zavarba ejtően kedvező ár-érték arányt mutat.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése