2012. december 26., szerda

Nostro Gastronomy (VIII ker., Krúdy Gyula u 4.)



Ha tehetem, megveszek minden Dining Guide kiadványt, akkor is, ha néha már-már szórakoztató bakikba ütközöm bennük. (Pl. a legjobb déli menüt kínáló vendéglők közé olyan is bekerül, konkrétan a Hütte, mely nem is kínál déli menüt, a jó esetben a legjobb 200 vendéglő közé sorolható Salaam Bombay bekerül az első 100-ba, míg több tucat lényegesen jobb étterem – köztük nem egy indiai, tehát ugyanabban a műfajban utazó - nem kerül be, ugyanazon a címen több vendéglő is szerepel, közöttük rég megszűnt éttermek.) Mindezzel együtt, értékeléseik nagy része reális, saját tapasztalat által is megerősített, emellett pedig rengeteg jó tippet kaptam tőlük.
Ha nincs a TOP 100 gasztro-kaland című Superbrands kiadvány, ki tudja, mikor jutottam volna el a Kertész utcában fekvő aprócska sörszaküzletbe (Csak a jó sör), ahol sehol másutt nem kapható katartikus söröket csapolnak és több száz különleges sört árusítanak. De ugyanennek a kiadványnak köszönhetően fedeztem fel egy megannyi remek sörözőt, a Pivot, a Bohémiát,  a Skanzent, Beer-Beart, hogy csak azokat említsem, melyek hirtelen szembe jutnak, egyébként végigjártam a Top 11-ük minden egységét. (Négyet már a kiadvány kézbe vétele előtt ismertem, de a további 7 jó tippért már önmagában érdemes volt megvenni a zöld kötetet.) Az Innioval találkoztam később más fórumokon, de eredetileg azért kerestem fel, mert a legjobb reggeliző-helyek közé volt sorolva ugyanebben a kiadványban. (Akkor egyébként már leszoktak érdeklődés hiányában a reggeliztetésről, de ezt nem bántuk, déli menüt ettünk s felettébb meg voltunk elégedve.)
A minap egy belvárosi kocsmaturné alkalmával ütköztünk bele a Nostro Gastronomy nevű kis étkezdébe, melyet szintén a legjobb reggeliző-helyek közé soroltak, érkezésünk idején már sötét volt, de nem sokkal zárás előtt még beülhettünk két jobbféle sörre, ezek közül az egyik a kedvenc magyar kézműves söröm, a Keserű méz volt. 
A parányi galérián ültünk le, 

s böngésztük át a kínálatot. 

A pult mögött álló kislányok kedvesek voltak, s külön örvendtem, hogy megvehettem az Ízes Itália sorozat majdnem minden darabját.
Enni valami komolyabbat szerettünk volna, így csak végignéztük a készen kapható süteményeket, no meg az italkínálatot. Malatinszky és Bodor borokat tartanak, ezutóbbi villányi pincéről nem hallottunk, legközelebb megkóstoljuk nedűiket. Az étlapon szerepel néhány klasszikus reggeli étel (ezek nemigen indokolják a TOP 10-be sorolásukat, már csak a szerény választék okán sem), egyszerűbb déli menü, wrapek, quichek, lepények, erős az édességfront, 14-féle desszert közül választhatunk a tiramisutól a banános répatortán, sajttortán át a panna cottáig. Ezek is ízlésünkre valók, ha vacsora után tértünk volna be, egy desszertre biztos elcsábulunk. Tartanak szörpöket és frissen facsart narancslevet is, hogy a sofőröknek se kelljen feltétlen az ásványvíz és az üdítőnek csúfolt ipari borzadályok közül választani.
Szeretnivaló kis hely a Nostro Gastronomy, alkalomadtán még benézünk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.
A Nostro Gastronomy nevű helyen 2012. december 8-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése