2012. december 25., kedd

Kelly’s Food (Budapest, Károly körút 16.)

Huszadik esztendeje járom programszerűen a vendéglátóipari egységeket, azon belül elsősorban az erdélyi és anyaországi vendéglőket. A merítés nemcsak numerikusan széles, de műfajilag is, igaz, a blogon nem tettem közzé a gyros-os, lángosos, büfés, gyorséttermes tapasztalataim zömét, de attól még e helyeken is megfordulok, beleértve az ínyenc körökben nem kifejezetten népszerű kínai tömegbüféket.
A minap nagyjából jóllakottan igyekeztem egy Nagymező utcai felettébb korrekt étteremből egy előadás helyszínére, volt még némi időm, így benéztem az idén nyitott Kelly’ s Food nevű egységbe. Csak egyszerű kíváncsiságból. 
Amikor viszont láttam, hogy tartanak sushit is, s jelezték, hogy a 700 (!!!) forintért tele szedhető kistányérra 5 db sushit is lehet tenni (miközben egy nagyjából 5 darabból álló sushiválogatás kerül ott ennyibe), a maradás mellett döntöttem. S persze akkor már szedtem a kínai szabvány-ételekből is, a mindenféle gezemicéből, rizsből, sült csirkeszárnyból. 
A mikrohullámú sütővel szemben előítéleteim vannak, vagy igaz, vagy nem, hogy az állagromáson túl egészségtanilag is káros a mikroban melegített étel, én minden esetre teljes mértékben elkerülöm. Úgyhogy hidegen ettem meg, amit összeválogattam magamnak. Az étel nem volt jobb vagy rosszabb, mint a kínai büfék százaiban, viszont ár-érték arányban veri a többit, akkor is, ha a nigiri sushinak volt egy kis savanykája, amit a rizs kétes frissességnek tulajdonítottam. A maki s a nigirire helyezett lazac rendben volt. A kistányér bőségesen elegendő nekem legalábbis egy étkezésre, akkor is, ha éppen nem ebéd után, hanem ebéd előtt vagyok s azt meg kifejezetten szeretem, ha mindenből egy keveset szedhetek a tányéromra.

Persze, ha ráérek és tényleg jót akarok enni ebben a kínai műfajban, akkor a Telepy utcai vagy a Gizella utcai Wangot választom (a Milky Waybe még nem sikerült eljutni). De a tucatbüfék közül a Kelly’s rendszere a legszimpatikusabb, nem kizárt, hogy ha gyorsan kell valamit enni a Deák tér környékén, akkor még benézek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése