2012. november 5., hétfő

Varga Csárda (Mórahalom, Szegedi u. 1/c)

Néha a kellemetlen afféroknak vannak kellemes velejárói. Ha legutóbbi délvidéki látogatásunkkor nem fordítanak vissza zöld kártya hiánya miatt a szerb határról, talán soha nem térünk be a mórahalmi Varga Csárdába. Nem mintha e csárda, maga lenne a tökély vagy netán bármiben is olyat nyújtana, amivel kiemelkedne a csárdák sokasága közül. Nem. A Varga Csárda belefér a tisztes középvonalba, melyhez tartózó egységeket jól esik meglátogatni akkor is, ha tizenkettő egy tucat belőlük. Különösen két hét ausztriai portyázás után, ahol sikerült leszűrni azt a következtetést, hogy a sógorék main stream vendéglői bizony kevesebbet, gyengébbet adnak több pénzért, mint az ínyencek által oly sokat szidott útmenti csárdáink. Nem vitatom, hogy a csúcsgasztronómiát illetően el vagyunk maradva Európa, de főleg a latin mediterraneum mögött, de azért a középvonal szolgáltatási szintje is összehasonlítási alapot képezhet. 
A Varga Csárdában egyikünk pacalpörköltet evett, mely pont olyan volt, mint egy tisztességgel elkészített pacalpörkölt, 
másikunk e sorok írójával társulva két személyes csárda tálat rendelt, melyen volt párizsi pulyka, rántott sertésmáj, filézett rántott ponty, gombás natúr karaj és velővel töltött palacsinta sült krumplival körítve. 
S noha az árak valamivel magasabban stabilizálódtak, mint a legtöbb hasonló szintű intézményben, a tartármártás pedig kevés volt, felejthető minőségű és drága, de azon túl minden fontosabb étek rendben találtatott. 





A Varga csárdát feljegyeztük a megbízható főáram kategóriába.

(Sofőrsors. :( )

 

Dorozsmai Endre

A szöveg a  Demokrata számára készült.
A Varga Csárdában 2007. június 30-ám jártunk. 
Honlapjukat nézve, a hely még működik és nem sokban változott. 
http://www.vargacsarda.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése