2012. október 2., kedd

Gusteau élményműhely (Mád, Batthyány u 51.)




Talán nem sértődnek a Tokaji borvidéken kívül tevékenykedő remek borászok, ha elöljáróban leszögezem, hogy Tokaj a legjelentősebb magyar borvidék, melyen keresztül megmutathatjuk magunkat a világnak, továbbá hasonló realista toleranciát remélek a Mádon kívüli kitűnő hegyaljai borászoktól, ha ehhez hozzáteszem, hogy a tokaji borvidék legjelentősebb bortermelő települése Mád. Ezzel együtt a legutóbbi időkig az extra igényekkel érkező borturistának probléma volt, hogy Mádon belül hol lakjon vagy hol egyen valami jót.
A Mádi Kúria úgy, amennyire enyhítette a hiányt, de a csúcsgasztronómia a Gusteau élményműhellyel vetette meg a lábát Mádon. (Mely nem sokkal alapítása után felvette a Mádi Udvarház nevet, így aztán jól össze lehet keverni a két helyet, ami gasztronómiai szempontból cseppet nem szerencsés.) A Gusteaunak testvérintézménye a Mád bejáratán fekvő Első Mádi Borház,

 ahol baráti árú ebédmenüt, borkorcsolyákat fogyaszthatunk, továbbá hasonlóan kedvező áron borozhatunk is, a borokat pedig szaküzleti áron el is vihetjük. Itt a minap sonkatálat, 
sajttortát 
és csokoládétortát 
ettünk (úgy informáltak minket, hogy ezek is a Gusteau konyháján készültek), a Gusteauban pedig két napra rá két izgalmas előételt rendeltünk, bárányhurkát mentás kuszkusszal 
valamint cukkiniflant házi füstölt kacsamellel és tepertővel. 
A tepertő csak jelképes volt és nem is találta a helyét ebben a kompozícióban, de ettől függetlenül ténykérdés, hogy a Gusteauban jól és kreatívan főznek, a tárgyi környezet egyszerre rusztikus és nagypolgári, a kiszolgálás kifogástalan, a borlap pedig impozáns. Egyszóval egyedi lokális élmény. Aki arra téved, ki ne hagyja!

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Értékelés tízes skálán:
Atmoszféra: 9
Kiszolgálás: 9
Konyha: 8

Értékelés GM skálán: 11
Tényleges GM pontszám: 12

Megjegyzés: a pontozás 2 előétel alapján történt, így van benne némi esetlegesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése