2012. július 9., hétfő

Baldaszti’s Kitchen (Lánchíd, Budai hídfő)




A Baldaszti márkanév egyből az élre tört a gasztronómiában. A Baldaszti’s Grand a 2012-es magyar Gault-Millau kalauzba 11 ponttal került be, a szerényebb pontozású Baldaszti’s Kitchenbe pedig a nemrégiben az egyik legnevesebb magyar séfet, Pesti Istvánt szerződtették, akinek ételcsodáit a Babel nevű étteremben ismerhettük meg korábban.
A nemrégiben sikerült eljutni mindkét helyre, a Grandról már beszámoltam, szóljunk most a Baldaszti’s Kitchenről, melynek szomszédságában remek ínyencbolt is működik. 

Az étterem hangulata megnyerő, elegáns, de nem feszélyező, a felszolgálók visszafogottak, de barátságosak, az ételfelhozatal pedig felettébb izgalmas. 
 
Az árak a minőséget tekintetbe véve korrektnek mondhatók.

Jómagam gomba-esszencialevest kértem sült wontonnal, 64 fokos tojást spárgával és csalánpürével valamint mentás csokoládédesszertet. Mindhárom fogás a tökélyt súrolta, akárcsak a remek házi kenyér, ami mellé kiemelkedő minőségű olívaolajat kínáltak. A leves intenzív ízű és harmonikus volt, kellemesen dobott rajta a kevéske zöld koriander, a wontonból elkelt volna még egy pár darab. 

A csalán-spárga-tojás együttes jól működött, pazar tálalás és selymes textúrák jellemezték a fogást. 

A csokoládé-desszert maga volt a katarzis: csokoládé megannyi formában a robbanótól a lemezkéken át a mousse-ig, mentafelhanggal és erdei gyümölcsökkel, egyfajta megtervezett rendezetlenségben tálalva. 

 
Az év desszertje volt számomra.
A Baldaszti’s Kitchen igazi ínyenc hely. Jóllakni nem könnyű a nagyevőknek, de inspirációt kapni az ételek továbbgondolásához a kulináris kreativitás híveinek annál inkább.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Baldaszti's Kitchenben 2012. június 8-án jártam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése