Ahogy filmek
esetében a producer személye alapján is lehetnek megelőlegezett elvárásaink, a
vendéglőkről is sokat elmond a tulajdonos személye. Amikor az Innio-ba betérve
(ahova érdekes módon azért mentünk, mert a Gasztronómia 2012-es Dining Guide
kiadvány a legjobb reggeliző-helynek nyilvánította, miközben már nem is adnak
reggelit) s megtudtuk a pincérünktől, hogy a Mák Bisztró korábbi tulajdonosa, s
a Laci!Konyha! résztulajdonosa, Benkő Zoltán jegyzi a helyet, már biztosak voltunk
benne, hogy nem fogunk csalódni.
Így is lett. Még
elkaptuk a kedvezményes déli menüt, így rendelhettünk három fogást 2900 Ft-ért,
ettünk padlizsánkrémet
és tepertőkrémet,
hallevest zöldségekkel,
spárgát
kecskesajttal és salátával,
egy hortobágyi palacsinta-átiratot,
Rib-eye steaket
krumplival és bébispenóttal (ezt barátságos felár mellett),
valamint némi
desszertet.
Az étterem házi kenyere a vendéglős élvonalon belül is kimagasló,
kifogástalan állagú, friss, akárcsak Máké vagy a Laci!konyháé. A konyha kifogástalan
alapanyagokból dolgozik, az ízharmóniák kiválóak, a tálalás korszerű és
esztétikus. A borlap sokkal izgalmasabb az átlagos bisztrókénál, a remek magyar
tételek mellett komoly külföldi borokat is lehet kapni, a habzóbor és
pezsgőválaszték párját ritkítja, külön említést érdemelnek a Champagne-i
pezsgőritkaságok.
A zenét tehették
volna délidőben csendesebbre, de egyébként az Innioban minden a helyén volt. A
diszkréten, de nem zavaróan modernista beltér,
a kiszolgálás, a konyha, a
választék, az itallap. Nem csoda, hogy a nyitás után az Innio hamar
referencia-étteremmé nőtte ki magát.
Dorozsmai Endre
Az írás a Demokrata számára készült.
Kedves tulajdonos/ok!!!
VálaszTörlésA hely egy igazi lehúzós , nem törődöm , kedvetlen , unszinpatikus !
10- én voltunk csak férfiak , biztos , hogy senkinek sem ajánljuk ezt a helyet illetve a párjainkkal messze elkerüljük !