A Konyha nevű étteremről olvasva a vendéglő rögtön a célpontlistám élbolyába
került. Ezzel együtt bő fél év kellett, míg sikerült meglátogatni – szerencsére
sokadmagammal. Igen jó élmény volt, remek kiszolgálás, ízléses, elegáns beltér,
profi konyha. Laczkó Ottó, aki korábban a Gundelben dolgozott, a vendég előtt
készítette a fogások zömét és szívesen szóba állt társaságunk kíváncsibb
tagjaival.
A Vince idei mega-kóstolója után a Gepárd és Űrhajóba igyekezve figyeltem
fel arra, hogy a Chef Café, mely előtt elvitt az utunk ugyanazon elv mentén
működik, mint „A Konyha”.
A Gault Millau kalauzban aztán megleltem a magyarázatot, Laczkó Ottó immár e helyet vezeti, A Konyha meg bezárt.
A Gault Millau kalauzban aztán megleltem a magyarázatot, Laczkó Ottó immár e helyet vezeti, A Konyha meg bezárt.
Ha emlékezetem nem csal, a Chef Café a hajdani Marlene helyén nyílt, s
utána is mintha lett volna itt valami szerb grill-vendéglő, ezeket nem sikerült
meglátogatni, viszont Laczkó Ottó főztjét ismét megkóstolhattuk a minap.
A beltér ízlésem szerint való, a pácolt fa és a nyers tégla olyan dizájn-elemek,
melyeket nem tudok megúnni. Az étlap hasonló A Konyháéhoz, a főételeknek az
alapanyagait határozzák meg, az elkészítési módot a vendéggel megtárgyalják, mellettük
vannak még izgalmas előételek, levesek és desszertek.
Rendeltünk gulyáslevest, húslevest, erdei gombakrémlevest, kacsasültet vörös
káposztával, hagymás törtburgonyával, fekete kagylót, spárgát hollandi
mártással, málna tornyot és csoki-szimfóniát. Az ételek elnevezése nem teljesen
egyezik az étlap megfogalmazásával, de a lényeget fedi.
A gulyásleves korrekt volt, házias, a gombakrémleves
lehetett volna homogénebb, selymesebb, de kakukkfű-meghatározta markáns ízét szerettük, a húsleves remeknek bizonyult. A kacsasült
hagyományosan készült, kívül ropogósra, belül puhára, a mell nem volt épp rosé, de ettől függetlenül szerettük, akárcsak a köretelemeket. A spárga kicsit szálas volt, bár alaposan meghámozták, s kissé túlkészült.
A kagyló ismét az étkezés egyik fénypontja volt, akárcsak
A Konyhában, fehérboros fűszeres lé karakteres volt, ezúttal nem a gyömbér, hanem a koriander adta a vezérízt. A levet kimártogattuk a ciabatta-szerű zöldfűszeres házi kenyérrel. A málnatorony
felállított torta volt inkább, a mai cukrászati main stream felfogásában, sok izgalmat nem hordozott, ellentétben a csoki-kompozícióval. A fagylalt nem volt kellően selymes, de a mousse és a felfújt a tökélyt súrolta.
A zene-kíséret is remek volt, előbb a Saturday Night at San Francisco című koncert-klassszikus szólt, majd miután társaságunk erdélyi kötődése nyilvánvalóvá vált, Sebestyén Mártának egyik erdélyi ihletésű cd-jét hallgattuk.
lehetett volna homogénebb, selymesebb, de kakukkfű-meghatározta markáns ízét szerettük, a húsleves remeknek bizonyult. A kacsasült
hagyományosan készült, kívül ropogósra, belül puhára, a mell nem volt épp rosé, de ettől függetlenül szerettük, akárcsak a köretelemeket. A spárga kicsit szálas volt, bár alaposan meghámozták, s kissé túlkészült.
A kagyló ismét az étkezés egyik fénypontja volt, akárcsak
A Konyhában, fehérboros fűszeres lé karakteres volt, ezúttal nem a gyömbér, hanem a koriander adta a vezérízt. A levet kimártogattuk a ciabatta-szerű zöldfűszeres házi kenyérrel. A málnatorony
felállított torta volt inkább, a mai cukrászati main stream felfogásában, sok izgalmat nem hordozott, ellentétben a csoki-kompozícióval. A fagylalt nem volt kellően selymes, de a mousse és a felfújt a tökélyt súrolta.
A zene-kíséret is remek volt, előbb a Saturday Night at San Francisco című koncert-klassszikus szólt, majd miután társaságunk erdélyi kötődése nyilvánvalóvá vált, Sebestyén Mártának egyik erdélyi ihletésű cd-jét hallgattuk.
Nagyon jól éreztük magunkat a Chef Caféban, jó szívvel ajánljuk másoknak
is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült, rövidítve lehet, hogy leadom a Demokratának is.
A szöveg a blog számára készült, rövidítve lehet, hogy leadom a Demokratának is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése