2012. április 3., kedd

Brothers Steak House (Gogol u. 20.)


 
A Hargita táncegyüttes szegedi vendégszereplése után kerestünk egy jó kis helyet nem messze az előadás helyszínétől. A Brothers Steak House-ra esett a választásunk, melynek előzőleg már utánanéztünk a világhálón. 



A vendéglő étlapját böngészve könnyen úgy ítélhetnénk, hogy aki sokat markol keveset fog – kínálnak a steakek mellett pizzákat, pastakat, nemzetközi klasszikusokat a burritotól a gyros tálon át francia hagymalevesig, továbbá egy sor hagyományos magyar ételt, beleértve a népszerű szegedi halételeket - de ez elhamarkodott véleményalkotás lenne. 
Leszámítva néhány szabványhibát (mirelit rántott hagymakarika és krumpli, egyébként megfelelően megsütve, az optimálisnál lisztesebb, nem kellően karakteres mártás az amúgy finom hortobágyi palacsintán, 



vaníliakrém helyett puding s flakonos tejszínhab a megfelelően szaftos Somlóin) a Brothers-ben jót ettünk. Frissen készült tisztes adag ételeket friss alapanyagokból. Jó ízű és szép színű volt a halászlé, nem sűrítették túl, se alul, a halat pedig nem áztatták a lében fél napot, hanem tálalás előtt főzték bele a filézett pontydarabokat. 



Ízletes volt a haltepertő, optimális az állaga és nem is sózták túl e két ételt, mint annyi helyen.

 



"Juhé” pizzát kértünk juhtúróval, tejfellel, hagymával, szalonnával, ez is ízletes volt, persze nem a vékonytésztájú olasz zsánerű, de túlzás nélkül állítható, hogy mióta a pizza visszajött Európába amerikai közvetítéssel, lényegében polgárjogot nyert a vastagabb tészta is, sőt, sokan ezt várják el. 



Jó volt a grillezett zöldség, 



a gulyásleves valamint a vadgombakrémleves, melynek karakteres vadgomba íze volt, töprengtünk is barátaimmal, hogy miként lehet egyáltalán kihozni egy ilyen jó, ráadásul tisztes adag gombalevest 550 Ft-ből.
Az árak egyébként is felettébb kedvezőek, a beltér barátságos, a rádiót kérésünkre kikapcsolták, a kiszolgálás pedig kifogástalan volt. Szerettük ezt a helyet, ajánljuk másoknak is. 

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Brothers Steak House-ban 2012. március 27-én jártunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése