2012. április 30., hétfő

Bagolykő (Hargitafürdő)



Hargitafürdő kétszázötven lelkes, közigazgatásilag Csíkszeredához tartozó üdülőfalu, mely nyáron gyönyörű fekvésével, túralehetőségekkel, télen sípályáival csábítja látogatóit. 



„Törzsközönségét” a 22 km-re fekvő Csíkszereda lakossága adja, de zarándokolnak ide nem kevesen Magyarországról és (Ó-)Romániából is, ennek köszönhetően több vendéglő is működik a kicsinyke településen.
Mi legutóbb a Bagolykő nevű étterembe látogattunk el, 



mely egyszerű, korrekt, házias konyhát visz. A vendéglő teraszáról csodás kilátás nyílik, a beltér egyszerű, kellemes, igényes gépzene szól, megfelelő hangerővel. 



Az étlap nincs túl bonyolítva, az e környéken bevett fogások közül válogathattunk.
Rendeltünk pacallevest, töltött káposztát, sült pisztrángot és palacsintát. A leves korrekt volt, bár lehetett volna kifejezőbb, karakteresebb ízű, meglehet, hogy előfőzött, félkész pacalból készült. 



A töltött káposzta ízletes volt, s megfelelő adag. 



Ellentétben a tejfellel, amit felszámolnak, de igen kicsi mennyiség lapul az egyébként szépecske minikancsóban. A „muzsdé” egyszerű fűszerezetlen fokhagymapép volt, a káposztasalátát túlecetezték.



A pisztráng volt az étkezés fénypontja. 



Nem véletlen a közmondás: inkább jó hal rossz szakáccsal, mit rossz hal jó szakáccsal. Itt a hal is friss volt és elkészítője is értette a dolgát. Egyébként egyszerűen, lisztbe forgatva és bő olajban kisütve készült, de úgy, ahogy kell, az olaj nem volt fáradt, a sütési fokozat pedig optimálisnak bizonyult. Értékeltük azt is, hogy a sült krumpli nem mirelitáruból készült. A palacsintát frissen sütöttek, nem a mikróból szedték ki, mint annyi helyen. 



A kiszolgálás kedves volt és közvetlen, az árak igen alacsonyak, alig volt főétel, mely körettel együtt, magyar pénznemre átszámolva, meghaladta volna az 1000 Ft-ot.
Kellemes, barátságos hely a Bagolykő, az apró hibák dacára ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése