2012. január 16., hétfő

Bella Napoli (Szekszárd, Szent László u 19.)





A jó ár/érték arány, a minőségi szolgáltatás és a médiasztárság sem garancia arra, hogy valakinek az üzlete fellendüljön. 



Alessandro Arena főszereplésével 2009-ben sugárzott a Paprika tévé egy remek sorozatot Olaszország kulináris felfedezéséről, amit óriásplakátok tucatjai hirdettek országszerte. Ennek hatására látogattunk el barátaimmal az Arany Disznó díjjal kitüntetett neves séf éttermébe tavalyelőtt. Mely barátságos, cseppet sem hivalkodó, olyan, mint egy borospincében kialakított vendéglátóhelység, mint ahogy alighanem az is.



Minden asztal felett hangulatos kis lámpa, kis antikolt vázában szalmavirág-kompozíció.


Minden rendben találtatott, az étlapon az olasz konyha klasszikusai sorjáztak, pastak, pizzák, különleges saláták, halak garmada, értékes húsok, csak épp vendég nem volt sok. Mint ahogy a nemrégiben megejtett látogatásunk alkalmával sem. Miközben a kiszolgálás kiemelkedően kedves, udvarias és gyors, az adagok tisztesek, az ízek rendben vannak. Az ételek zöméhez remek rozmaringos foccaciat adnak, a pálinkát nagyon baráti áron mérik, szép a borválaszték is. 



Minden adott ahhoz, hogy a környék legjobb olasz vendéglőjét üzemeltessék itt nagy fordulatszámon, ami jó lenne, mert nem kényszerülnének egyes alapanyagokat, például értékes halakat lefagyasztani. Egy valami hiányzik: a forgalom. Mindazonáltal csak ajánlani tudom a helyet, hiszen Arena csapata ezekben az ínséges időkben is tisztességesen s odaadással megdolgozik minden vendégért, hevenyészett fogás nem kerül ki a konyháról. Megérdemlik bizalmunkat.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült 2010-ben.
A Bella Napoliba az utóbbi években mindig eljutunk egyszer-kétszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése