2011. október 6., csütörtök

U26 (Budapest, Eiffel tér)

Az Eiffel téri U26-ról 





azt olvasni mindenütt, hogy szédületesen jó ár/érték arány mellett nyújtanak kiemelkedő szolgáltatást. Ezt nyilván ellenőrizni kellett az első adandó alkalommal. S lőn. Kiderült, hogy a várakozásoknak megfelelően ehelyütt tényleg zavarba ejtően alacsony áron kínálnak valódi minőséget.
Időközben egyébként megjelent az Alexandra Kalauz 2011-es kiadása, mely nem kevesebb, mint 11.5 ponttal jutalmazta az éttermet, ami azt jelenti, hogy a hely már létrejöttének évében bekerült az első 50-be. Ami nem kis teljesítmény, akár a Magyarországon működő kb. 20.000 vendéglőhöz, akár a kalauzban letesztelt 330 étteremhez viszonyítjuk. Ráadásul az étterem séfje, Bernát Dániel ugyanezen kiadványban az Év felfedezettje címet nyerte el.
Nézzük a saját tapasztalatokat! Az U26-ban a három fogásos menü 1500 ft, az egyes fogásokat pedig az ember maga kombinálhatja össze bő tucatnyi ételből. (26 éven aluliak még ebből is kedvezményt kapnak, ők 1200 ft-ot fizetnek 3 fogásért.) 




Jómagam marinált tintahalat ettem salátaágyon, 



zellerchips-szel és burgonyamousse-szal körített lepényhalat 



valamint narancshabbal koronázott  créme bruléet



– más helyen egyetlen fogás került volna annyiba, mint itt mind a három, miközben a minőség kifogástalan volt, amint azt a facebook oldalukon hirdetik is. 



Kreativitás, alapanyagtisztelet, technológiai fegyelem jellemzi az U26-ot, melynek tényleg esélye van arra, hogy a fiatalok érdeklődését az igényes és fantáziadús étkezés felé fordítsa. Ráadásul ellentétben más jó ár-érték arányú ebédelő-helyekkel, itt az italárak sem szaladtak el, a borokat pedig a Kézműves Borok Háza szállítja. 





Az U26 valóban kötelező gyakorlat az ínyencek számára, még akkor is, ha a dizájn hideg, modernista és személytelen.

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Osztályozás (10-es skála)
Atmoszféra: 5
Kiszolgálás: 7
Konyha: 9
Ár/érték arány: 10++

G.M.-A.K. pontrendszer (20-as, konyha-centrikus, nemzetközi skála): 11.5
Tényleges A.K. pontszám: 11.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése