2011. október 5., szerda

Laci!Konyha! (Hegedüs Gyula u. 56.)

 
Nem az étterem külsősége, megjelenése a fontos, hanem a felszolgált ételek minősége”- mondja Pollok László a „100 legjobb kulináris kaland” című kiadvány körinterjújában. Ezek után nem csodálkozhatunk, ha a Csalogány 26 tulajdonosa új bisztrójának igencsak meglepő dizájnt adott az ipari irányzat és a romkocsma stíluselemeinek ötvözésével.
Miután az ember kiválasztotta aznapi ebédjét a fekete tábláról és hozzájutott az első fogásokhoz, egyből a Soul Kitchen nevű nagysikerű gasztro-filmre asszociál, melyben egy kompromisszumot nem ismerő, idősebb szakácstehetség hasonló környezetben szolgálja fel zseniális ételkölteményeit.
Az üdvözlőfalatként működő, kifogástalan ízű és állagú, zsírral felszolgált házi kenyér 




után rendeltünk mángoldlevest, 



zöldséges quiche-t, 



húskenyeret sóskás krumplival, 



currys bárányt kókuszos grízgaluskával, 



creme brullée-t 



valamint csörögefánkot, amihez kétféle házi lekvárt adtak szilvát és sárgabarackot. 



Egyik ételünk jobb volt, mint a másik, ízre, állagra egyaránt, a Laci! Konyha! Tényleg bisztró a javából, mely egyből a legjobb ár-érték arányú ebédelő-helyek egyikévé emelkedett, a maga 2500 Ft-os három fogásra vonatkozó menüárával. S ez még akkor így van, ha az adagok méretét nem túlozzák el. Egyelőre nem is kínálnak mást, mint ebédet, de azzal fenyegettek a minap a Facebook oldalukon, hogy nemsokára vacsora-üzemmódban is működni fognak. Alig várjuk.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokratának készült.
A Laci!Konyhá!ban 2011. augusztus 4-én jártunk.

Osztályozás (10-es skálán több szempont szerint):
Atmoszféra: 7
Kiszolgálás: 8
Konyha: 9.5
Ár/érték arány: 9

G.M.-A.K. pontszám (konyha-centrikus, 20as, nemzetközi skála): 13.5
ami az e műfajban iskolát teremtő Alpár utcai Olimpia szintjének felel meg.


P.S. 
Közben, ha hinni lehet a híreknek, lehet már vacsorázni is a Laci!Konyhá!ban, egyelőre ezt még nem volt alkalmunk kipróbálni. 

P.S.2
Az sem lehet véletlen, hogy a releváns világhálós reflexiók mennyire pozitívak, hogy messzebb ne menjek, a Világevő egyenesen a legjobb ebédelőhelynek kiáltotta ki az új bisztrót.

P.S. 3 Azóta sikerült még egyszer eljutni a Laci!Konyhá!-ba, 2013 telén. A hely nemcsak tartja a színvonalát, hanem sikerült azt emelni is. Nem véletlen, hogy a Gault Millau kalauz 16 ponttal jutalmazta. Ár/érték arányban verhetetlennek tűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése