2011. október 31., hétfő

Aquarium (Temesvár, 700-as piac tere, City Busines Center)




Temesvári barátaim bűvös nevet suttognak, ha a gasztronómiára kerül a szó: „Aquarium”. Konyhában jártas ínyencek és amatőrök egyaránt. A nemrégiben sikerült eljutni a sokak által ajánlott helyre, mely nem okozott csalódást. Az Aquarium mintha a testvére lenne az aradi Joie de Vivre-nek, ez is egy üzletközpont tetején található, a Temesvár fennállásának 700-ik évfordulóján átadott „700-as piac” tőszomszédságában. 

Kilátás az Aquarium teraszáról:
A Dóm templom tornyai

Ugyanaz közelebbről

A Milleniumi Templom tornyai:
Az étlap a középeurópai konyha, nemzetközi alapfogások és a mediterrán konyha háromszögében helyezhető el. A kiszolgálásra panasz nem eshetett, pincérünk figyelmes volt és szolgálatkész.
Rendeltünk egy négy személyes haltálat, 



egy spárgakrémlevest, 



egy foccacciat 



valamint egy fagylalttal koronázott csokiszuflét. 



A foccaccia maga volt a tökély, a nagyszerűség az egyszerűségben. A spárgakrémlevesben sok volt a tejszín és sűrűsége sem elsősorban a spárgából eredt, de összehasonlítva a nagy átlaggal, azért verte a bánsági mezőnyt. A vegyes haltálon volt ízletes rántott békacomb, padlizsánba és süllőfilébe tekert királyrák megsütve, grillezett királyrák „szólóban” valamint tonhal-lazac nyárs, melyet túlsütöttek, a halak kiszáradtak. Köretként zöld korianderes valamint édesköményes paradicsomsalátát hoztak, továbbá sáfrányos spárgát s egy meghatározhatatlan, felesleges és nem harmonikus mártást. A fogás a hibáival együtt is alapvetően megelégedésünkre szolgált, amiben persze benne volt az is, hogy az elmúlt húsz évben ezen a környéken például vörös tonhalat legfeljebb konzervből ehetett az ember. A remekül elkészített csokiszuflé mellé zsidócseresznyét is kaptunk.
Legközelebb azt vizsgáljuk, hogy mennyire értenek a húsokhoz. 

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokratában jelent meg.
Az Aquarium vendéglőben 2010. április 13-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése