2011. október 30., vasárnap

Alte Post bajor söröző (Arad, a jelenlegi 1918 December és Decebal sgt. sarkán)


Arad és Temesvár gasztronómiai kínálatában meggyőzően és stabilan szinte csak az olasz vendéglők tudnak teljesíteni. A magukat első osztályú helynek hírdető éttermekben is elfordul haldarálékból készült áltintahalkarika, kisütött, de belül ki nem fagyott tengeri hal s még sorolhatnám. Kocsmák terén Temesvár elég jól áll, itt csak a régi Dóm tér vonzáskörzetében van annyi hangulatos jó kocsma, mint például Szegeden összesen, de Arad mindeddig igencsak lemaradt az 50 km-re fekvő testvérváros mögött.
Most végre itt is megnyitotta kapuit egy rendkívül hangulatos bajor söröző, az Alte Post. A neve is örvendetes, mely a régi Aradra utal, hiszen a söröző helyén valaha posta működött. Az aradi szóbeszéd szerint a tulajdonosok azért pozicionálták helyi viszonylatban magasra az árakat (értsd: az árviszonyok a magyarországi középkategóriát idézik, sörök 400 és 800 Ft, borok 3000 – 4000 Ft, ételek 1000 és 2000 Ft között), hogy ne szokjanak be a minél alaposabb berúgást minél kisebb pénzért abszolválni kívánó alkoholista nehézfiúk. 




Az igényesebb közönséget célozza vélhetően az is, hogy ez sor bajor specialitást kínálnak sörkorcsolyaként, sörperecet, libatepertőt, sült kolbászt, 



csülköt, fehér bajor virslit 



és egyebeket. Egyik asztalnál sörcsap is van, ahol az asztaltársaság maga csapolhatja a sört. Minden ügyesen ki van itt találva, a világítótestektől az asztalokig.
A füstelszívást meg kellene még oldják, ottjártunkkor egyetlen asztaltársaság iszogatott még rajtunk kívül, de ez elég volt ahhoz, hogy az egyébként igen nagy légterű helyet a füstjük betöltse. Ennél viszont sokkal fontosabb az, hogy kiváló szűretlen Holsten sört csapolnak, amit sörbarátoknak kötelező kipróbálni.



A szöveg a Demokratában jelent meg.
Az Alte Postban nyitás óta félévente megfordulunk. A beszámoló 2009 márciusából származik.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése