2011. szeptember 11., vasárnap

Casa Antinori (Temesvár, Aradi út 14/a)



Ha Temesváron színvonalas étterembe akar menni az ember, legjobb ha az olasz éttermekben próbálkozik. Ezek jellemzően olasz tőkével működnek, gyakran olasz a szakács, aki a legtöbb esetben tud is főzni. Legutóbb a Casa Antinori nevű éttermet teszteltük az aradi út elején, a több értékelhető és értékelendő étteremnek is otthont adó Iulius Mall Center tőszomszédságában.
A Casa Antinori hangulatos, drága, de ennek dacára igen frekventált étterem. Nyers tégla és kovácsolt vörösréz uralja mind a homlokzatot, mind a belteret. Az ételválaszték már-már zavarba ejtő, nehéz lehet ekkora alapanyag-spektrumot, s közte nem kevés halat frissen felszolgálni, de ilyen pörgés mellett nem lehetetlen. Nem díjaztuk, hogy sört csak 330 ml-eset tartanak, s azok is 600 forintnál kezdődnek, ami temesvári viszonylatban igencsak magas árszabásnak számít.
Mi igyekeztünk pénztárcabarát, de az étteremről mégis sokat elmondó klasszikusokat rendelni, s megállapodtunk egy Alta nevű pizza (rajta többek között vargánya)



valamint egy bolognai spagetti



mellett. Értékeltük, hogy kérés nélkül tettek az asztalra chilis olívaolajat és jó minőségű, frissen reszelt parmezánt. 



A spagetti hozta a formáját, a pizza pedig kifejezetten kiemelkedő volt, a kulcseleme, a vargánya maga a tökély: nem helyettesítették más gombával és nem is konzervből szedték ki.
Összességben elégedetten távoztunk volna, ha a számlán a spagetti nem szerepelt volna 22 helyett 29 lejjel (egy lej 65 ft körül van mostanság). A tévedés a számla összértékének tíz százaléka volt. Mikor jeleztük a problémát, a pincér elnézéskérés helyett megnyugtatott, hogy korrigálható a számla, mi pedig jeleztük, hogy nem is számítottunk másra, kifizettük fillérre illetve banira a fogyasztás ellenértékét és távoztunk. Nem kellett volna megkísérelni a svindlizést, jobban jártak volna: rövidtávon is, mert korrekt borravalót szerettünk volna adni és hosszútávon is, ezek után visszatérésünknek csökkent az esélye.  

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokratában jelent meg.
A Casa Antinoriban 2010. június 4.én jártunk.


Osztályozás (10-es skálán)
Atmoszféra: 9.5
Kiszolgálás: 1
Konyha: 9



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése