2011. szeptember 7., szerda

Borbirodalom (Pannonhalma, Szabadság tér)




Magabiztos, büszke nevet választott éttermének a vendéglős üzletvezetés mellett öt hektáros szőlőbirtokon is gazdálkodó Hajduk Henriette. Az ültetvények Győrújbarát, Ravazd és Pannonhalma határában fekszenek. A birtok borai nem kiemelkedőek, de ihatóak. 



Maga az étterem hangulatos, patinás és szeretnivaló, a kerthelyiség gyönyörű, 




a kiszolgálás pedig kedves, közvetlen és készséges. Külön kérés nélkül kapnak a vendégek gyermekei etetőszéket, játékokat, s a felszolgálást erősítő tulajdonos is áldoz rájuk idejéből.
Az étlap viszonylag szűk, de ez inkább erény, hisz így könnyebb elhinni, hogy az ételek frissen készülnek, mint a 100, 150 vagy akár 200 tételt felsorakoztató vendéglők esetében, amikoris a frissesség szinte fizikai képtelenség lenne. 
Rendeltünk halászlevet,

 tárkonyos borjúragulevest, 



vaslapon sült csirkemellet tócsnival, ismét csak csirkemellet rizlingben párolt zöldségekkel valamint roston sült kecskesajtot salátával. A házias jellegű, hagyományos ételek alapvetően korrektek voltak, a halászlé lehetett volna élénkebb piros, jobb minőségű paprika használata esetén, de az íze kellőképpen koncentrált és jó egyensúlyú volt, a raguleves kifogástalannak találtatott, az egyik csirkemellet kissé túlsütötték, a tócsni jól harmonizált a háromhagymás tejfellel, a baconbe tekert és vaslapon sült kecskesajt remek volt, de a salátát nem ártott volna dresszingelni. Kértünk hozzá olívaolajat, ami bizony megavasodott az üvegben, vélhetően errefelé ritkán használnak olívaolajat a vendégek.
A döccenőkkel együtt remek élmény volt a Borbirodalom hűs kerthelyiségében lezárni az élménydús pannonhalmi kiruccanást.


Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése