2011. szeptember 6., kedd

Trófea 6 (Óbuda, Laktanya u. 3.-5.)


Miután két-három éve megesett velünk az, hogy a negyedikként megnyitott, Szerémi úti Trófeából két óra elteltével kitessékeltek bennünket, miközben mi már nem ettünk, csak beszélgettünk és a vendéglő fele üres volt, kissé ódzkodtam újabb egységek meglátogatásától, annak ellenére, hogy a Trófea által nyújtott vendéglői szolgáltatás ár/érték arányban – különösen hétköznap délben – kiváló.
Mindazonáltal úgy esett, hogy a minap Óbudán járva ebédidőben betértünk a hajdani Vasmacska „nagyvendéglő” helyén nyílt, immár hatodik egységbe. S nem bántuk meg.











A megszokott, szépen elrendezett, korrekt minőségű és felettébb gazdag választékon túl a grillasztal kínált tintahalat, pisztrángot, afrikai harcsát és cápaharcsát is, amit halszerető emberekként nagyon díjaztunk, a kiszolgálás egyszerűen kifogástalan volt, mindkét pincérünk már-már álomszerűen tette a dolgát, kedvesek voltak, közvetlenek, de nem tolakodóak, szolgálatkészek és szakmailag felkészültek. A recepciónál talán meg lehetett volna spórolni az asztalt előre nem foglaló vendégnek kijáró ajaj-jozást, amikor a belső tér tekintélyes része üres volt, úgy, hogy egy osztálytalálkozó közönségét még simán le lehetett volna ültetni. De legyünk jóindulatúak és tudjuk be a sóhajt annak, hogy a kertben akartak minket leültetni, amit egyébként nem igényeltünk.
A kínálat ezúttal is bőséges volt s persze kötekedhetnénk, hogy mártásokban kicsit sok a liszt, hogy a libamáj-pástétomban lehetne valamivel több libamáj, de igazságtalanok lennénk. Ez a Trófea is alapvetően rendben van, nem csoda, hogy a modell népszerű, s a Fővárosnak immár hat pontján lehet hódolni a „nagyevésnek”. Mert jó dolog kicsit és katartikusat enni nagyon drágán, de azért emberi áron, sokat és korrektet – no, az sem kutya.

 
Dorozsmai Endre

Osztályozás (10-es skála)
Atmoszféra: 8.5
Kiszolgálás: 10
Konyha: 7.5

GM-AK (20-as, konyhacentrikus skála): 9

A szöveg a Demokrata hasábjain jelent meg.
A Laktanya utcai Trófeában 2010. augusztus 27.-én jártunk.

2 megjegyzés:

  1. Mi mindig a zuglói trófeába járunk,ahol még sohsem csalódtunk! igaz a három órás limitet sem sikerült végigenni...A malackaraj blogon nemrég egy blogtárs igénytelennek nevezett,amiért a trófeát preferálom az onyx étteremmel szemben! Akkor maradok igénytelen ,mert szerintem ennyi pénzért ilyen palettát nehéz találni!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a Margit hír melletti a legjobb, végigpróbáltam mindegyiket, van amelyiket többször is.

    Nem állítanám szembe a Trófeát az Onyx-szal, másra jó az egyik, másra a másik. Ugyanígy megfér nálam a sör meg a Kopár cuveé. No nem egyszerre, de akár egy napon, más napszakban, más társasággal.

    S persze ha választani kellene, akkor nyilván az Onyx. És a Kopár. De szerencsére nem kell választani.

    VálaszTörlés