Örömteli volt desszertjeivel Budapest központjában, a Centrálban találkozni, de az együttműködésnek vége szakadt, s ismét Vácig kellett zarándokolni annak, aki a Mester desszertjeire kíváncsi volt. Elképzelhető örömmel olvastam hát a nemrégiben, hogy afféle „kreatív séfjéként” illetve cukrászként működött közre Mihályi úr a Villa Bagatelle desszert-kínálatának kialakításakor. Azóta sikerült is látogatást tenni a jeles kulináris egységben.
A pékségben remek kenyereket árusítanak,
a kávéházban a desszertek mellett kínálnak reggelit és ebédet, sajnos 19 órakor zárnak, így legfeljebb egy nagyon korai vacsorát lehet itt elfogyasztani.
Mi déltájt jártunk a „Villában” és három desszertet, egy málnás süteményt,
egy csokis tarte-ot
valamint a helyről elnevezett desszertkompozíciót
rendeltük meg, továbbá egy kenyérkosarat kacsamájhabbal, avokádókrémmel és mangalicaszalámival. Íme:
Leszámítva a modernnek és dizájnosnak szánt, de rettenetesre sikeredett lila csillárokat, mindent a legnagyobb rendben találtunk: a kiszolgálást, az ízeket, a tálalást. A desszertek pedig nem egyszerűen finomak, hanem egyenesen katartikusak.
Újabb ínyenc zarándokhellyel gyarapodtunk…
Dorozsmai Endre
(A szöveg a Magyar Demokratában jelent meg.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése