2023. április 13., csütörtök

Keleti Waiting Room (Budapest, Bethlen Gábor utca 3.)

 

A Guri sörfőzde sosem tartozott a kézműves/craft irányzat élvonalába, főzeteik jellemzően élvezhetőek, korrektek, mellélövés akad, katartikus főzet kevésbé. Kialakítottak ügyesen egy értékesítési láncot saját márkanév alatt működő sörkimérésekkel és sörözőkkel Pilisvörösvártól Biatorbágyon át Szolnokig. Budapesten több egységgel is jelen vannak. Ezek egyike a Keleti pályaudvar tőszomszédságában működött.

A minap az „Untappd” nevű, igen jól kitalált sörös alkalmazást böngészve akadtam rá a „Keleti Waiting Roomra”, mely 24 sörcsappal működik. Nem sok ilyen hely van a Kárpát medencében, így célba is vettem őket. Kiderült, hogy a Bethlen Gábor utcai Guri váltott profilt s vett fel egy igen találó nevet, most már a minőségi magyar sörök élvonalából válogatja ki a szortimentet.  A bejáratnál fehér tábla a kínált sörök gyártóinak logóival díszítve. Igen szép névsor: Mad Scientist, Fehér Nyúl, First, Szent András, Horizont, Viharsarok, valamint Parabolic Lazarus. Utóbbiról most hallottam először, de épp nem volt csapon. A választék, mint megtudtam, sűrűn változik.

A beltér a régi, nyerstéglás, hangulatos pincehelység fogadja a betérőt. 




Ottjártam idején 22 csap volt működésben. 


Sörválasztáskor előnyt élveznek a még nem kóstolt tételek, így a Szent András főzdének a „Tesztandrás” sorozatából választottam az Omega 2 névre hallgató Belga Dubbeljét, mely a főzde többi söréhez hasonlóan nem okozott csalódást.

Sörkorcsolyaként a mogyoró és a sós keksz mellett kínálnak zsíros kenyeret is. A kiszolgálás kedves, a csapos-tulaj-üzletvezető kommunikatív, szívesen cserél eszmét a sörökről.

Újabb remek hellyel gazdagodott a főváros prémium sörbárjainak palettája.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése