A Largos Óbecse egyetlen magyar tulajdonban levő étterme, mely a környék legszínvonalasabb vendéglátó egysége egyben. Az elmúlt három évben féltucatszor is megfordultam náluk, legutóbb a múlt hónapban megrendezett gasztro-fesztivál alkalmával. Élmény látni, hogy a hely konyhája fejlődik, a tulajdonos, Lasztovics Árpád, aki nem ritkán a konyhára is beáll dolgozni, szerelmese a szakmájának, van egy másik jól menő vállalkozása is, nincs rászorulva arra, hogy az étterméből éljen meg.
A beltér hangulatos, a bejáratnál nosztalgiázhatunk egy kicsit, nézegetve a régi, boldogabb, magyar időkből származó archív városképeket, a következő teremben könyvek növelik az otthonosság érzést, a leghátsó rész kisebb családi rendezvényekre is alkalmas, szeptemberi látogatásunk alkalmával egy nagyobb magyar társaság élőzenével ünnepelte egyik tagjának a születésnapját. Jó időben igényesen kiképezett belső teraszt is működtetnek.
Az étlap gyakran változik, rajta magyar, szerb és nemzetközi fogások sorjáznak. Idei két látogatásom alkalmával kóstoltam pontyot, fogast, oldalast, kacsahúsos szendvicset meg hamburgert. A halak frissek voltak, megfelelően hőkezeltek, az oldalas ízletes, omlós, a szendvics szaftos. A burger harapásélménye kifejezetten jónak bizonyult, a húst alapjáraton átsütik, ezt sajnos így várja el a helyi közönség, de lehet kérni médiumra sütve is. Kiválóan illik mellé a nándorfehérvári Salto kézműves sörfőzde IPÁ-ja.
A kiszolgálás kedves és udvarias, az árak a járvány előtti belső-magyarországi nagyvárosi díjszabást idézik, magyarán mai viszonyok között kedvezőnek mondhatók.
Ha Óbecsén járunk ki ne hagyjuk a Largost!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése