2020. május 14., csütörtök

Fach bisztró


Pozsony, Ventur utca (jelenlegi nevén Ventúrska ulica) 10. szám.
Telefonszám: + 421 918 734 129

A Fach bisztró egy trendi és korszerű komplexum, mely új hullámos („speciality”) kávézó, juice-bolt, pékség és bisztró egy fedél alatt. Kiváló példa arra, hogy ami trendi és korszerű, az akár értéket is hordozhat, még ha nem is ez a jellemző. Erről tanúskodik az étlap első oldala is, mely a kenyérkészítési filozófiájukról értekezik, leszögezve, hogy a jó kenyérhez nem kell más, mint magas minőségű liszt, víz és só. Amit itt mellétesznek, azok a régi receptek, az ügyes kezek és 270 fokos sütő. Szó, ami szó, a kenyerük (is) csúcsminőségű.


Halványszürkére meszelt boltíves ódon falak, a natúr fa színét megőrző asztalok és székek várják a vendégeket. Utóbbiak ülőrészét és támláját fehérre festették. Ízléses, fehér porcelánvázában zöld növények az asztalon. Aki végigsétál az éttermen a mosdóig, a konyhába is betekinthet, szemügyre veheti az ott dolgozók elmélyült munkáját. Kellemes háttérzene szól. Jó itt lenni.
A konyha minimalista a kínálatban és maximalista a teljesítmény tekintetében. Jó ízekkel, jó alapanyagokkal, jó állagokkal, magas fokú technológiai tudással és kreativitással találkozhatunk itt. Kínálnak reggeliket (kézműves frankfurti virsli, amerikai palacsinta izgalmas hozzávalókkal, 63 fokos „ideális” tojás), három féle előételt, két levest, két salátát, öt főételt, végül édes és sós (pék)süteményeket.
Az árak nem alacsonyak, de reálisak. Az előételek ára 2000 és 2500, főételeké 2800 és 6000, a desszerteké 600 és 1400 forintnak megfelelő euró-összeg között mozog.
Kértünk egy babkrémlevest, amihez savanyú káposztás raviolit, főtt oldalast és káposzta-szalmát adtak betétnek. A magyar konyhában is jól ismert, népszerű ízharmóniák kreatív újragondolása. 
Rendeltünk egy „csontvelő, hagymapüré, burgonya, tökmag” elnevezésű kompozíciót is, ami katartikusnak bizonyult. 
Jó ízű volt a selymes hagymapüré, ízre, állagra, hőmérsékletre egyaránt pazar a velő, kifogástalan a héjában hőkezelt, majd összetört újburgonya. Az egészet gazdagon megszórták turbolyával, ami új dimenziót vitt az ízképbe. Egy málnaízes csokis péksütit kértünk desszertnek, az sem volt rossz, de nem tudott a korábbiak nyomába érni.
A kiszolgálás kedves, udvarias. Egyik pincérünk, egy távolkeleti ifjú hölgy magyarul kívánt jó étvágyat ételeinkhez.
Az italkínálat igényes, minden tekintetben. Tartanak csúcsminőségű kisüzemi söröket, hétféle minőségi bort és ügyesen kitalált frissen préselt leveket, egyet meg is kóstoltunk közülük, amit uborka, alma, ananász, spenót, citrom levéből készítettek és spirulinával gazdagítottak. Remek volt.

Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése