2020. április 21., kedd

Dalmatinksy Podrum



Zombor, ZamJovina u 3.
Telefonszám: + 381 25 415740


A Dalmatinksy Podrum egy egészen sajátos vendéglátóipariegység, amihez hasonlót az elmúlt negyed évszázad kulináris kalandozásai során nem láttam még. Kívül-belül ütött-kopott, elhanyagolt, az étlap-itallap egyetlen A4-es ív, mely igen sok kézen átment a lefóliázása óta, a pincér egy szót sem beszél angolul, kártyával nem lehet fizetni.

A hely Zombor egyik hangulatos sétálóutcáján működik, így a szedett-vedett, háromféle bútorból összetákolt teraszról szép a kilátás. Az is tagadhatatlan, hogy van egy sajátos bája a dekoráció összevisszaságának. Boltíves téglafalak, kék-fehér kockás, sokat látott terítő, egy bemélyedésben hasított fa, falra erősített gitár, mentőöv, berámázott festmények, hajólámpa, facipők, tangóharmonika, ősrégi rádió, fonott kosár, egy másik falon szerb és nemzetközi filmsztárok fekete fehér fotói. Hamar otthonossá válik számunkra a hely minden igénytelenségével együtt.



A konyha tucatnyi halételt kínál, egyszerűen elkészítve az apróhaltól az aranydurbincsig. Vannak salátáik is, adnak sült krumplit és krumplisalátát is.

Az ár/érték arány rendkívül kedvező, egy kis adag sült hal 600 forintnál kezdődik. Egy korsó csapolt Jelen sör 500 ft, palackosok 450 forintnak megfelelő dinárba kerülnek.

Többféle halat rendeltünk főleg azokat, melyekből volt kis adag is. A halkrokettről kiderül, hogy mirelit halrudacska, de azért elfogy az is. Az apróhal finom, a tőkehal szinténs a tintahal sem rossz, bár ezt egy kicsit túlsütik. Kapunk krumplisalátát is, anélkül, hogy kérjük, nem bánjuk. A hagymasaláta és a fokhagymás sültpaprika-salátaízlésünk szerint való.



A kiszolgálás udvarias, gyors.

A borlap tucatnyi tételt tartalmaz helyi nagypincészetektől. A sörök és a tömények is a kommersz vonalat képviselik.


Összességében visszatérésre csábító hely ez, fő erényei a halas profil, a rendkívül kedvező ár-érték arány és az egyedi atmoszféra.


Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése