Szakmailag vitatják ugyan a Dining Guide
által gondozott Top100-as kiadványt, mi több, magam is leltem benne elképesztő
aránytévesztéseket (pl. alternatív vendéglátásba illő egységeket a legjobbak
között, ahová a Gundel például nem fért be), de annyi biztos: jó tippeket ad. E
kiadvány nélkül aligha vettem volna célba a High Note Sky Bar-t vagy a Mili
Gasztronómia nevű egységet.
Utóbbi a főváros, de lényegében egész
Magyarország egyik legszebb fekvésű étterme, a budai hegyei erdei között egy
tisztáson, ahol több ízben is megfordultam az elmúlt húsz évben, különböző
üzletvezetések alatt, annyi biztos, egyik sem volt annyira meggyőző, mint a
mostani. Ami nem meglepő, tekintve, hogy a mai sztárséfek sorát elindító
legendás LouLou étterem tulajdonosa, Rudits Károly áll az újranyitás mögött.
Az étlap összefogott, átgondolt, dicséretesen
rövid úgy, hogy közben azért képes érdemleges választékot nyújtani. A konyha
felkészült, a tálalás szemet gyönyörködtető, az árak pedig értékarányosak.
A
kiszolgálás udvarias, bár az némiképp zavart, amikor az előétel mennyiségét
magyarázta pincérünk, bizonygatva, hogy nem fogok jóllakni egy előétellel és
egy desszerttel. Kénytelen voltam jelezni, hogy nem is akarok, nem a jóllakás végett
megyek étterembe, hanem élményért és ihletért.
A beltér elegáns, a kilátás páratlan.
Rendeltünk
némi dilemmázás után fokhagymás chilis rákot füstölt paprikával (2500),
serpenyős lazacot citromos vajmártással, brokkolival, sárgarépával és csicsókával
(3800),
valamint csokitortácskát tonkababbal és kávéfagylattal (1500).
Ételeink
kifogástalanok voltak, ízre-állagra egyaránt kiválóak, harmonikusak, látványra
is megnyerőek.
Összességében
kiemelkedően jó élményünk volt a Mili Gastronómia, mindenkinek jó szívvel
ajánljuk!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése