A Szeged szívében működő Napfény
műterem országos szinten az egyik legjobb gasztro-kocsma. Kiváló söröket
kínálnak részint palackban, beleértve külföldi különlegességeket is (pl.
Mikkeller), részint tucatnyi csapról. A felhozatal gyakran változik, ottjártunk
idején csapon volt többek között két sör a Mad Scientist-től, kettő a Szent
András sörfőzdétől, egy a Hopfanatictól, egy a Horizonttól, kettő a Guritól.
Remek ajánlat a sörkóstoló, melynek
keretében 1500 forintért 5 féle sört lehet megismerni, decis mennyiségben. Hogy
melyik ötöt, azt egyébként ők határozzák meg, de szép válogatást adnak az éppen
aktuális csapolt kínálatból.
Mindemellett a borlap is korrekt, sőt, tartanak
minőségi pálinkákat is.
A beltér kiképezésekor megannyi
egyedi megoldást alkalmaztak, a végeredmény rendkívül hangulatos, otthonos,
vendégmarasztaló.
A kiszolgálás udvarias, törekvő,
pincéreink fiatalok, gyorsak, kedvesek.
Az étlap tagolása stílusos, vannak
levesek-előételek-saláták, majd ezután következnek a sörrel készült ételek
(főként tépett húsos szendvicsek), a húsmentes tételek, a burgerek, a roston sült
húsok (beleértve a kacsamellet és lazacot is) valamint a nemzetek ételei (pl.
gyros, brassói, rib eye steak).
Mi idén két ízben is ellátogattunk
e remek helyre, első ízben barna sörrel készült fish and chips-szet valamint
cheddar burgert ettünk,
másodízben pedig kétféle burgert és tatárbifszteket.
Életeinkkel maradéktalanul meg voltunk elégedve, mind a tálalás tekintetében,
mind adagra, mind árra, mind ízre-állagra.
A Napfény műterem jó szívvel ajánlható
mindenkinek, elsősorban persze a minőségi sör rajongóinak.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése