2019. április 15., hétfő

Napfény műterem (Szeged, Széchenyi tér 2/a)




A Szeged szívében működő Napfény műterem országos szinten az egyik legjobb gasztro-kocsma. Kiváló söröket kínálnak részint palackban, beleértve külföldi különlegességeket is (pl. Mikkeller), részint tucatnyi csapról. A felhozatal gyakran változik, ottjártunk idején csapon volt többek között két sör a Mad Scientist-től, kettő a Szent András sörfőzdétől, egy a Hopfanatictól, egy a Horizonttól, kettő a Guritól.
Remek ajánlat a sörkóstoló, melynek keretében 1500 forintért 5 féle sört lehet megismerni, decis mennyiségben. Hogy melyik ötöt, azt egyébként ők határozzák meg, de szép válogatást adnak az éppen aktuális csapolt kínálatból. 
Mindemellett a borlap is korrekt, sőt, tartanak minőségi pálinkákat is.
A beltér kiképezésekor megannyi egyedi megoldást alkalmaztak, a végeredmény rendkívül hangulatos, otthonos, vendégmarasztaló.




A kiszolgálás udvarias, törekvő, pincéreink fiatalok, gyorsak, kedvesek.
Az étlap tagolása stílusos, vannak levesek-előételek-saláták, majd ezután következnek a sörrel készült ételek (főként tépett húsos szendvicsek), a húsmentes tételek, a burgerek, a roston sült húsok (beleértve a kacsamellet és lazacot is) valamint a nemzetek ételei (pl. gyros, brassói, rib eye steak).
Mi idén két ízben is ellátogattunk e remek helyre, első ízben barna sörrel készült fish and chips-szet valamint cheddar burgert ettünk,

másodízben pedig kétféle burgert és tatárbifszteket. 
Életeinkkel maradéktalanul meg voltunk elégedve, mind a tálalás tekintetében, mind adagra, mind árra, mind ízre-állagra.
A Napfény műterem jó szívvel ajánlható mindenkinek, elsősorban persze a minőségi sör rajongóinak.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése