2019. január 15., kedd

Deck bisztró (Szombathely, Kenderesi utca)


A Deck bisztrót némi világhálós kutakodás után választottuk ki, miután eldöntöttük, hogy Szombathelyen ebédelünk családilag, útban Ausztriából hazafelé.
Nem csalódtunk.
Azt már a neten közzétett étlap elolvasásakor észleltük, hogy itt meghaladják az elmúlt évtizedek sablonjait, de úgy, hogy közben a magyar konyha bevett ízeire és fogásaira építenek, melyeket a séf néhány nemzetközi klasszikussal egészített ki. A választék korrekt, de nem eltúlzott: négy előétel, négy leves, három tésztaétel, tucatnyi főétel és négy desszert szerepel a jól átgondolt, jól megkomponált étlapon. Mindez nem véletlen: a kreatív séf Bereznay Tamás, a Metro Gasztrokadémia szakmai vezetője,  akit a nagyközönség a Nők lapjából valamint a Konyha ördögének magyar változatából ismerhetett meg.
Szép a borválaszték is, úgy tűnt, hogy ez sem szűkül egyik vagy másik nagykereskedő által forgalmazott nedűkre, s érdemes kiemelni a helyinek mondható kőszegi kézműves söröket is.
A kiszolgálás kifogástalan: pincérünk motivált, lelkes, közvetlen, de ugyanakkor udvarias, segítőkész.
Ettünk tengeri hallevest, amihez pillanat alatt kaptunk extra chilit és zöld koriandert, marhaburgert, csirkés szendvicset, chilis rukkolás tagliatelle-t bélszíncsíkokkal, 
konfitált kacsacombot káposztás cvekedlivel és aszaltszilva kompóttal, 
rosé kacsamellet céklás rizottóval 
valamint csokiszuflét. 
Ételeink rendben voltak, ízre, állagra egyaránt, a tálalás is megnyerő volt. Komolyabb hibát nem leltünk semmiben, csak azt furcsálltuk, hogy a megegyezés dacára átsütötték a burgerhez a húspogácsát. A legjobbnak a kacsaételeket ítéltük.
Nagyon jó élmény volt Deck bisztró, nem véletlen, hogy vasárnap délután, az ebéd és a vacsora közötti holtidőben alig kaptunk helyet.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése