2018. december 2., vasárnap

KEG Sörművház (Budapest, XI. kerület, Orlay utca 1.)



Negyed évszázada nyitotta meg kapuit a ma is működő Crazy Café, mely tíz sörcsappal és százféle üveges sörrel indított. Ezek persze egytől egyig nagyipari sörök voltak. A sörkultuszt egy magasabb minőségi szintre emelő kézműves sörforradalom első kultikus helye, a bő fél évtizede indult Élesztő nemcsak a sörcsapok számával nyűgözte le a közönséget (húsz volt a kezdet kezdetén), hanem a csapolt főzetek minőségével is. Ezután következtek a további remek egységek a Léhűtőtől a tavaly megújult formában, más helyszínen újranyitott Neked csak Dezsőn át, a kapuit idén kitáró Beer Brothersig vagy a szintén idén nyitott KEG Sörművházig.
Utóbbi a Móricz Zsigmond körtér vonzáskörzetében működik, ahol egyébként van konkurencia is, a B8, a Bölcső bár, a Lustamacska, a Clock. Az is tény ugyanakkor, hogy olyan sörfelhozatal, mint a KEG-ben, sehol nincs Budán.
A KEG a régmúlt pinceborozóinak nyerstéglás, boltíves hangulatát ötvözi az ipari dizájnnal. 

A hely barátságos és tágas, ezzel együtt a nap végére teltház van, délután már alig kapni asztal estére.
A kiszolgálás udvarias, közvetlen, az árak korrektek.
32 sörcsapot működtetnek, melyek mindegyikén figyelemre méltó, minőségi sör folyik. 
Négyen kóstoltunk tucatnyi sört, szétfeszítené a kis írás kereteit, ha valamennyit megnevezném. Mivel társaságunk közös nevezője az IPA, így az India Pale Ale sörök voltak többségben a Balkezes nedűjétől a Monyóén át a Brew Your Mindéig.
A KEG-ben konyhát is üzemeltetnek, kínálnak burgereket, sertésoldalast, bajor kolbászt, báránycsülköt, pisztrángot s még sorolhatnám. 
Mi nem lévén éhesek, csak sörperecet meg egy vörös áfonyás francia csokitortát kértünk, amivel teljes mértékben meg voltunk elégedve, akárcsak a kiváló sörökkel.

Kiemelkedően jó hely a KEG Sörművház, megyünk még.

Dorozsmai Endre



A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése