A
Temesvári Magyar Napok rendezvénysorozata kitűnő alkalom arra, hogy meglátogassuk
e magyar történelmi város patinás központjának újonnan nyílt vendéglőit. Idén
többek között a Pepper nevű helyet teszteltük, mely a város legszebb terén, a
nyáron és koraősszel két tucatnyi igényes étterem- és bár-teraszt
felsorakoztató Losonci téren, közvetlenül a Dóm mellett nyitotta meg idén a kapuit.
A
beltér nagyon hangulatos, az asztalon minőségi fűszersók és átlag feletti
olívaolaj valamint balzsamecet, ami önmagában bíztató.
Az étlap nemzetközinek mondható, igényes pub food műfajban utaznak, kínálnak többek között pizzákat, burgereket, tortilla-kat, sült halakat illetve sertéshúst s nem utolsósorban érlelt marhahúsból készült prémium steakeket. A kiszolgálás inkább udvarias, mint kedves. Pontosnak sem túl pontos, a Hopbomb helyet Hobgoblin sört hoznak ki figyelmetlenségből.
Az étlap nemzetközinek mondható, igényes pub food műfajban utaznak, kínálnak többek között pizzákat, burgereket, tortilla-kat, sült halakat illetve sertéshúst s nem utolsósorban érlelt marhahúsból készült prémium steakeket. A kiszolgálás inkább udvarias, mint kedves. Pontosnak sem túl pontos, a Hopbomb helyet Hobgoblin sört hoznak ki figyelmetlenségből.
Az
árak a hely színvonalához és az ételek minőségéhez mértek, egyedül a desszerteknél
borul fel kicsit az ár-érték arány.
Rendeltünk
pulled beef szendvicset (forintban számolva: 2350), különféle marhaburgereket
(2400 körül, körettel együtt),
mangalicatarját (3500),
BBQ sertésoldalast (2350),
guacamole-t fatüzelésű pizzakemencében frissen sütött pitával (1600),
pilpil rákot és tintahalat (2700),
fish and chipszet tengeri sügérből (2250),
lazacos tortilla-t (2600), gránátalmás rukkolás avokádós salátát (2000)
valamint minden desszertből (ezek torták voltak a csokitól a sajtig) egyet-egyet (1300/db).
Ételeink megelégedésünkre szolgáltak, mind a tálalás, mind az ízek, mind az adagok tekintetében.
mangalicatarját (3500),
BBQ sertésoldalast (2350),
guacamole-t fatüzelésű pizzakemencében frissen sütött pitával (1600),
pilpil rákot és tintahalat (2700),
fish and chipszet tengeri sügérből (2250),
lazacos tortilla-t (2600), gránátalmás rukkolás avokádós salátát (2000)
valamint minden desszertből (ezek torták voltak a csokitól a sajtig) egyet-egyet (1300/db).
Ételeink megelégedésünkre szolgáltak, mind a tálalás, mind az ízek, mind az adagok tekintetében.
Mindössze
két száraz fehérbort mérnek ki, de azok finomak. A csapolt sörválasztékuk
széles, értékeltük, hogy tartanak palackos söröket többek között az egyik helyi
kisüzemtől, a Terapia-tól.
Jól
éreztük magunkat a Pepper nevű egységben, jó szívvel ajánljuk a helyet minden
Temesvárra látogatónak.
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése