2018. július 17., kedd

Hedonist Restaurant and bar (Nyíregyháza, Benczúr tér 33)




A tavaly nyílt Hedonist étterem nevével a Dining Guide Top100 kalauzban találkoztam először. Örömmel olvastam, hogy a séf Pataky Péter, akinek konyháján már sokszor étkeztünk a debreceni Ikonban valamint a fővárosi Meatologyban.
A hely beleilleszkedik a gasztro-forradalom fősodrába, amit neveznek egyesek újhullámnak is. Főbb ismertetőjegyek: szezonalitás, kreativitás, újraértelmezett hagyományos fogások, tisztességes alapanyagok és azok kíméletes feldolgozása, a nemzetközi bisztrókonyha érzékelhető hatása.
Az étlap izgalmas, szép, de nem eltúlzott választékot kínál, a borlapot a legjobb magyar borokból válogatták össze. 
A kiszolgálás udvarias, kedves, szakszerű, bár azt nem értettem, hogy miként lehet egy gyorsan pörgő menü keretében a sült halat szinte hidegen kihozni.
Merthogy hétköznap délben jártunk arra, így kézenfekvő volt, hogy déli menüt kérjünk (2 fogás 1790, 3 fogás 2190), mely itt egyszerűbb étkekből áll, de azok lélekkel vannak elkészítve. A számlán a menüben szereplő étkek árai egyenként voltak megadva, így tüntetem fel én is. Egyes fogások felárasak.
Kértünk medvehagymakrém-levest halgaluskával (590),
gulyáslevest (890), 
zöldfűszeres vajjal töltött csirkemellet krumplipürével körítve (1200), 
tempurában sült tőkehalat bulgurral (1500), 
madártejet (400) 
és reszelt túróst házi sárgabaracklekvárral (400).
Gondoltam, kipróbálunk az étlapról is egy fogást, ezért rendeltem még egy desszertkompozíciót, mely a hely nevét viselte (1490). 
Nem meglepő módon, ezutóbbi volt a legizgalmasabb, arannyal fényezett csokigömbben remek állagú vaníliamártás, mellette csokikockák és karamellmártás.
Összességében kifejezetten jó élmény volt a Hedonist, ajánlom mindenkinek!

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése