2018. március 21., szerda

Salt and Pepper (Arad, Fejsze utca - jelenlegi nevén Dorobantilor - 26)






„Bors és só” – ezt a nevet választotta Arad egyik kinnebb eső, de könnyen megközelíthető részén működő átlag feletti étterem.

A név nem sokat mond el a helyről, a bors és a só az európai éttermekben jellemzően ott van az asztalon, nem derül ki, hogy voltaképpen egy mediterrán helyről van szó. „Szurokfű és paradicsom” például találóbb lett volna.

A beltér elegáns, hangulatos, a kiszolgálás kedves, udvarias és lelkes.

Különböző tengeri gyümölcsöket integráló fogásokat szerettünk volna rendelni, de megtudtuk, hogy azzal sajnos nem szolgálhatnak, mert hétfőn és csütörtökön érkezik mindig a friss halszállítmány és a hétfői még nem ért oda valamilyen okból délután háromig, amikorra az asztalt foglaltuk. A frusztráció dacára ezt pozitív üzenetként értelmeztük, hiszen sokkal fontosabb, hogy egy helyen friss halakból dolgozzanak s ne a fagyasztóból rántsák elő a kagylót, rákot vagy tintahalat, mint az, hogy minden étlapon olvasható étellel bármikor szolgáljanak.  

Végül rukkolás, prosciutto crudo-s és parmezános pizzát ettünk
valamint sertésszűzet rozmaringos kemencés krumplival,
desszertnek pedig mille feuille-t
és tiramisu-t.
A pizza kifogástalan volt, vékony tésztájú, olaszos, remek feltétekkel, a sertésszűzet sem szárították ki. Érdekes volt a mille feuille: esztétikára amatőr benyomást keltett, állagra, ízre viszont messzemenően meg voltunk elégedve ezzel a fogással, amibe bizony jónevű helyeknek is beletörik sokszor a bicskája. A tiramisu is hozta a formáját.

Az itallapon helyi és olasz borok sorjáznak, de mivel mindketten volánnál ültünk, frissen préselt narancslevet ittunk. Az árak is igencsak barátságosak, a felsorolt ételekre és italokra 7000 forintnak megfelelő lejt fizettünk.

A Budapesttől autópályán két és fél órányira fekvő Aradon járva jó választásnak tűnik a „Salt and Pepper”.



Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése