2017. április 9., vasárnap

Csúcsélmény – Márga bisztró Budapest (Budapest, Székely Mihály u 2.)



A Székely Mihály utcában a magyar vendéglátásnak két meghatározó csúcsétterme (a Fausto és a Lou Lou) ment már tönkre, most a Csopakról ismert Márga fővárosi permutációját üzemeltető csapat tesz kísérletet a megkapaszkodásra. 
Ami reméljük, hogy sikerülni fog, mert a teljesítmény egyszerűen lélegzetelállító.
A kiszolgálás kifogástalan, a beltér szemet gyönyörködtető, feszengés-mentesen elegáns, a konyha kreatív és virtuóz ízekben, állagokban és tálalásban egyaránt.

Mi 3500 forintos három fogásos menüt kértünk, amit viszont nem az 1000 forint körüli hagyományos, menzaszintű éttermi ebédekhez kell mérni, hanem a csúcséttermek vacsoraidőben felszolgált ételcsodáihoz. Abban a minőségi sávban sokszor egy fogás sem fér bele ebbe az összegbe.
A menü itt jellemzően hét fogást tartalmaz, egy levest, egy előételt, három főételt és két desszertet, ezekből lehet kiválasztani hármat. Ketten voltunk, lemondtunk egy főételről s kirendeltük a megmaradt hat fogást (csirkemájat barna kenyérrel és hagymákkal, 
zellerkrémlevest mogyoróval, 


mákos nudlit gombával, 
borjúkolbászt medvehagymával és csicsókával, 
rebarbarát fehér csokoládéval és joghurtfagylalttal 
valamint földimogyoró-felfújtat karamellizált tejfagylalttal
), majd félúton cseréltük a tányérokat, így mindketten megkóstolhattunk hat fogást. Az ételsor egyszerűen lehengerelt, meg is kérdeztük, hogy ki a séf. Megtudtuk, hogy Horváth Ákos vezeti a konyhát, aki korábban a michelin-csillagos Onyxban és a szintén csúcsminőséget képviselő Arany Kaviárban dolgozott.
Mindezek után talán nem meglepő, hogy az itallap és azon belül a borlap is kiemelkedő.
A Márga bisztró úgy jó, ahogy van.
Nekünk nem maradt más, mint az, hogy e kiemelkedő teljesítményt értékelni képes, kellően nagyszámú vendégkört kívánjunk nekik.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése