2016. augusztus 1., hétfő

Urban Tiger (Budapest, Kecskeméti utca 3.)




Mindig jó érzés egy olyan étteremről beszámolni, ahol minden a helyén van. Ahova jó beülni, mert kellemes, barátságos, otthonos, szemnyugtató a beltér kiképezése, nem fülsértő a zene, udvariasak, kedvesek, kommunikatívak a pincérek, megfizethetőek az árak és jó a konyha.
Sajnos a legtöbb hely nem ilyen, viszont örömteli, hogy e ritka vendéglátóipari egységek száma egyenletesen nő. Az Urban Tiger, mely remekül beilleszkedik e pozitív trendbe, idén nyitotta meg kapuit és várja az ázsiai fúziós konyha iránt érdeklődőket. Japán, thai, indonéz és indiai ízek keverednek itt igényes egységben, mindenféle erőltetettség, zavaró eklekticizmus nélkül. Nem csoda: a séf, Berényi András több évet töltött Dél-kelet Ázsiában, majd az igen neves londoni Spice Market sous chefje volt.

Mi a déli menüt próbáltuk ki, hárman megrendeltük mind a nyolc választható fogást. Itt egyébként két fogásos menü nincs, csak három fogásos. Az pedig 2500 forintba kerül, ami egy ilyen színvonalú helyen egyetlen főételre is korrekt díjszabás, de lassan egy átlagos csárdában egy átlagos főétel is ennyibe kerül. Ettünk lazactatárt, 
dashi levest, 
csirke won tont, 
csirke curryt, 
hor fun marhát, 
bébispenótsalátát csirkemellfilével, 
licsi panna cottát 

és sósmogyoró golyót. 
Ételeink ízre, állagra, tálalásra egyaránt nagyszerűek voltak.
Bár egyikünk sem ihatott azidőtájt alkoholos italt, nem kényszerültünk ásványvizet vagy üdítőnek nevezett ipari borzalmat inni, frissen facsarnak narancsot és remek limonádékat kínálnak.
Az árak vacsoraidőben sem szaladnak el, a minőséghez képest abszolút barátinak mondhatók.
Nagyon szerettük az Urban Tigert, várjuk a következő alkalmat a meglátogatására.

Dorozsmai Endre 

A szöveg a Demokrata  számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése