Mindig jó érzés egy olyan étteremről
beszámolni, ahol minden a helyén van. Ahova jó beülni, mert kellemes, barátságos,
otthonos, szemnyugtató a beltér kiképezése, nem fülsértő a zene, udvariasak,
kedvesek, kommunikatívak a pincérek, megfizethetőek az árak és jó a konyha.
Sajnos a legtöbb hely nem ilyen,
viszont örömteli, hogy e ritka vendéglátóipari egységek száma egyenletesen nő.
Az Urban Tiger, mely remekül beilleszkedik e pozitív trendbe, idén nyitotta meg
kapuit és várja az ázsiai fúziós konyha iránt érdeklődőket. Japán, thai,
indonéz és indiai ízek keverednek itt igényes egységben, mindenféle erőltetettség,
zavaró eklekticizmus nélkül. Nem csoda: a séf, Berényi András több évet töltött
Dél-kelet Ázsiában, majd az igen neves londoni Spice Market sous chefje volt.
Mi a déli menüt próbáltuk ki,
hárman megrendeltük mind a nyolc választható fogást. Itt egyébként két fogásos menü
nincs, csak három fogásos. Az pedig 2500 forintba kerül, ami egy ilyen színvonalú
helyen egyetlen főételre is korrekt díjszabás, de lassan egy átlagos csárdában
egy átlagos főétel is ennyibe kerül. Ettünk lazactatárt,
dashi levest,
csirke
won tont,
csirke curryt,
hor fun marhát,
bébispenótsalátát csirkemellfilével,
licsi
panna cottát
és sósmogyoró golyót.
Ételeink ízre, állagra, tálalásra egyaránt nagyszerűek
voltak.
Bár egyikünk sem ihatott azidőtájt
alkoholos italt, nem kényszerültünk ásványvizet vagy üdítőnek nevezett ipari
borzalmat inni, frissen facsarnak narancsot és remek limonádékat kínálnak.
Az árak vacsoraidőben sem
szaladnak el, a minőséghez képest abszolút barátinak mondhatók.
Nagyon szerettük az Urban Tigert,
várjuk a következő alkalmat a meglátogatására.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése