2016. március 8., kedd

Cirmi gasztro-kocsma (Szeged, Tisza Lajos krt 76.)

Szeged mindig is a szívem csücske volt és az is marad. Az ember szívének nemcsak egy csücske van. Vagy az egy csücsökbe többen is elférnek, az én esetemben Buda, Szeged, Eger, s több székely város Kézdivásárhelytől Csíkszeredáig békésen együtt van benne. Szeged azért is mégis kiemelt helyszín, itt végeztem az egyik egyetemet, 1990 óta nincs olyan év, hogy több ízben meg ne fordulnék ebben a barátságos Tisza parti városban. Itt ettem először tiszai halászlevet, haltepertőt, harcsatatárt s még sorolhatnám azokat az ételeket, melyeket azóta is nagyon szeretek.
A Cirmi volt az idei év egyik legkellemesebb felfedezése. Ha jól emlékszem, a Tripadvisoron szúrtam ki. Azért került fel a célpontlistámra, mert kézműves sörökben utaznak.


A minap átruccantunk Szegedre moziba s egy füst alatt meglátogattunk néhány vendéglátóipari egységet is. A beltér belevaló, nagyon hangulatos, lezser, kicsi zegzugos, otthonos. Nagyon értékeltük az eredeti dekorációs elemeket, például a mellettünk levő falat borító rengeteg régi bőröndöt. 
A zene sajnos kommersz, valami blues vagy jazz jobb lenne.
Az a kalligrafikus felirat nagyon tetszett, hogy “Nem vásárolhatsz boldogságot, de vehetsz sört és ez fasza dolog”. Mennyire így van! Vettünk is sört, három félét, kettőt a Rekettye sörfőzdétól Jónás IPÁ-t és Monolit IPÁt, valamint egy pohár bécsi ászokat a csepeli Rízmajertől.
Sörhöz illő klasszikus street food ételeket kínálnak, hamburgereket, fajitast, BBQ oldalast, csípős csirkeszárnyakat, pulled pork szendvicset. Kértünk egy Oreo tortát 
és egy quessadillat is, 
valamint egy liter limonádét a kölköknek, bár a nagyobbik a sörbe is bele szokott kortyolni.
Tartanak valami brutális csípős szószt, Painmaker a neve - no végre valami igazi, a csípősnek mondott szószok általában elvéreznek nálam. Kóstolgattam rendesen ezt a német cuccot, melynek kupakja halálfej és rá van írva, hogy tartsuk távol tőle  a gyermekeket.
Ételeink ütötték a  mércét, bár a guacamole-t kissé elsavanyítottták.
A kiszolgálás nagyon kedves, a tulaj egyben üzletvezető és felszolgáló – ez nagyon jó kombináció.
Összességében remek hely ez, megyünk még.

Dorozsmai Endre

A szöveg eredeti változata az ittjartam.hu honlap számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése