2016. március 26., szombat

Budai Gourmet Bistro (Budapest, Kolosy tér, Új Udvar)





A fine dining vagy más megjelöléssel a gourmet étkezés illetve az „egyél amennyit bírsz” modell ellentmondásban látszik lenni egymással. Mindazonáltal vannak kísérletek a kettő ötvözésére, aminek én személy szerint örvendek, hiszen szeretek sokfélét, jót és sokat enni. A fogalom egybegyúrásának első kísérlete volt bő egy évtizede az Artis, a Bem rakpart végén, a Margit híd budai hídfőjénél, mely aztán átment Trófeába, tapasztalataim szerint ez a legszínvonalasabb egysége a láncnak. De luxushotelek is kínálnak vasárnapi „”brunch-ot”, igazán jót a Kempinskyben ettem, ami egyszerűen überelhetetlennek tűnt, minden szempontból, beleértve az ár/érték arányt is, hisz a beugrót leettem csak osztrigából.  
S akkor nem említettem a libamájat, tonhalat, a prémium sajtokat, bélszínt, szarvast, kacsát s még sorolhatnám. Jó volt még, de közel sem járt ehhez a Le Meridien és a Corinthia, a Corso már kifejezetten elmaradt a várakozásainktól. A cezúra végül is az a helyek között, hogy az ember végén úgy érzi, hogy megérte beülni vagy sem. Az előbbi kettőben végső soron elégedettek voltunk, a Corsoban átverve éreztük magunkat.
A Budai Gourmet Bistro, mely a CBA üzletlánchoz kötődik, a Gourmet bolttal szemben található az Új Udvarban, a Kolosy tér mellett. Itt is az alapmodell az „All you can eat”.
Ottjártunk idején a svédasztalon a libanoni konyha volt épp soron.
A készételek mellett igényes grillpult 

is a vendégek rendelkezésére áll, hatféle, vaslapon sütendő alapanyag benne van az árban (csirke, szűz, báránykebab, sajt jut hirtelen eszembe) további hat különlegesség közül az válogathat, aki rátesz a hétköznap délben meglehetősen barátságos 3000 forintra még 1300 forintot. (Ebben nincs benne az ital.) Jómagam éltem a lehetőséggel és ettem két darab báránygerincet, két kisebb darab kenguruhúst, krokodilfilét, ráknyársat, tonhalat és rib eye-t.
Továbbá salátákat, baba ganusht (arab padlizsán), libatepertőt, bbq oldalast, rozmaringos krumplit, halterrine-t, sült édesburgonyát, taboulet-t valamint kuszkuszt. Sajnos stöbb izgalmas ragu megkóstolására már nem volt kapacitásom. 

Ételeink korrektek voltak, akadt köztük kimagasló is, például a kuszkusz. A tonhal kissé száraz volt, viszont a kissé vékonyra vágott steak és a krokodil remek. A desszertfronttal különösen elégedett voltam, 

ettem panna cottat, tiramisut, kávétortát és pakisztáni rizspudingot.
A kiszolgálás kifogástalan volt, pincérünk gyors volt, udvarias, kommunikatív, csak jót tudok róla mondani.
A beltér is nagyon hangulatos.
Hárman voltunk, itallal és borravalóval együtt fizettünk 15.000 forintot. Abszolút megérte, ajánlom a helyet másoknak is!

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése