2014. július 6., vasárnap

Na és? bár (Kecskemét, Kéttemplomköz, 9-11.)



A nemrégiben Kecskeméten járva teljesen véletlenül beleütköztünk a Hírös Napok kezdetének kezdetébe. Értsd alatta, hogy akkor értünk a helyszínre, amikor a legtöbb faházikó még zárva volt, de itt–ott már egyesek dolgoztak a nyitáson.  Az egyik házikónak kifejezetten tetszett a külleme, meg is jegyeztük, hogy ez a Na és? báré. Miután megtudtuk a Petrényi pincészet standjánál, hogy a nyitásig van még másfél - két óra úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Na és? bárba, s a rendelkezésre álló időt ott, valamint a környéken található helyeken töltjük el. Jó döntés volt, mert Kecskemétnek alighanem ebben utcájában esik egy négyzetméterre a legtöbb hangulatos kocsma. Úgyhogy benéztünk a Pezsgő életbe, a Köz-pontba és a Na és? bárba is, mely egy jól kitalált dizájnos kocsma.

Bementünk, nézelődtünk, lefotóztuk a jópofa malacrajzot, 
amikor megjelent egy tulajnak kinéző, cseppet sem barátságos és kedves ember, érdeklődött némi offenzivitással, amilyennel a részegeket vagy oda nem illő alakokat szoktak eltanácsolni jobb helyekről, hogy „segíthet-e?”. Mondtam, fogyasztanánk valamit, mire ő „semmi akadálya”. No, még szép, elvégre azért tart fenn az ember kocsmát, hogy ne legyen akadálya annak, hogy bárki ihasson ott egy pohár bort vagy sört.
A helynek erős hátránya, hogy délután 5-ig vagy 6-ig nem szolgálhatnak fel alkoholos italt a közeli iskola miatt. Így aztán szörpöt kértünk. A rendelés felvétele után derült ki, hogy bodzaszörp nincs. Sebaj, ittunk málnát és meggyet. A kiszolgáló leányzó igen szexi volt, nagyon rövid nadrágot és harisnyakötőt mintázó tetoválást hordott a combján, ami óhatatlanul megragadja a férfiemberek tekintetét. A borok s a pálinkák között is voltak érdekes tételek. Például Laposa (Badacsony), Szeleshát (Szekszárd), Lelovits (Villány), Benedek (Gyöngyöstarján, Mátra) a borműfajban, Gusto pálinkák a tömények között.

Ha a tulaj normálisan közeledik hozzánk szerettük volna a helyet.
Így nem szerettük, nem is megyünk vissza.

További információk

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.
A Na és? bisztróban 2014. június 23.-án voltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése