2014. január 27., hétfő

Csiga Café (Vásár utca 2.)



A Gault Millau honlapján volt olvasható a nemrégiben egy összefoglaló a szépen felújított Rákóczi tér környéki ebédelő helyekről. Az Afrikai büfében már voltunk, a Jani Lacikonyha és a Csiga Café közül az utóbbit választottuk legutóbb, midőn errefelé akadt dolgunk, annál is inkább, hogy jó a Facebook aktivitásuk és szimpatikus volt a déli menü.
Bementünk, köszöntünk, jeleztük, hogy fent ülnénk le a galérián, majd vártunk. Szemügyre vettük a belteret, melynek kiképezése kissé underground, amolyan alternatív, trendinek szánt. 
A várakozás hiábavaló volt, a percek teltek, de csak nem jöttek rendelést felvenni, mi meg siettünk. Lementem, mondtam, rendelnék, a felszolgáló mindenféle elnézéskérés nélkül regisztrálta óhajainkat.
Ételeink időben érkeztek, de túloznék, ha azt állítanám, hogy megelégedésünkre szolgáltak. Az egyébként élvezhető májgaluskalevesben szétfőtt a galuska, 
a camembert saláta korrekt volt, s egyben izgalommentes, ipari pirítóst kapunk hozzá. 
A gombás rizzsel kínált „roston” sült padlizsán kritikán aluli volt. 
A tojásgyümölcs, ha látott is rostot, azt bő olajba merítették, jól meg is szívta magát, sótlanul és teljesen fűszermentesen hozták ki, a hozzá adott gombás rizs csomós volt, túl sós, gyenge minőségű. Nem kétséges, igen kedvező árú volt a menü, 330 forintot kérnek a levesekre és előételekre, 660 a főétel, a desszert, mely nem tudott lázba hozni 330. Ráadásnak szimbolikus összegért kaphatunk szódát és kávét vagy teát az ebédhez.
Végkövetkeztetés: adják inkább drágábban a menüt s ügyeljenek jobban oda a konyhán. No meg a kiszolgálásra is, mert ebédidőben az emberek többnyire sietnek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Csiga Café-ban 2014. január 17-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése