2013. július 15., hétfő

Dang Muoi Vietnami Vendéglő (Ernő u. 30.)



A Dining Guide idei, az utcai étkezésre összpontosító Top Gasztronómia kiadványa is tele van izgalmas kulináris tippekkel, többek között interjút olvashatunk benne egy vietnami családdal, melynek tagjai úgy döntöttek, hogy ha már nem lehet jó vietnami ételeket kapni Budapesten, csinálnak ők egy büfét. A sikeren felbuzdulva pedig nyitottak egy vendéglőt is. A nemrégiben sikerült eljutni ezutóbbi, a büféhez hasonlóan Dang Muoi nevű műintézménybe s alapvetően pozitív tapasztalatokat szereztünk. 
Bizalomgerjesztő volt, hogy a vendégek körében felülreprezentáltak voltak a vietnamiak, a kiszolgálás is kedves volt, első felszolgálónk kitűnően beszélt magyarul és természetes mosollyal válaszolt minden érdeklődő kérdésünkre. Rendeltünk marhahúslevest „Hué” módra, 
rizstésztát tavaszi tekerccsel, zöldséggel, vietnami szósszal, 
vietnami sült halat
(hivatalos neve "halszeletek finom ropogósra sütve, belül omlós marad, salátával, rizzsel tálalva”, sajnos a fajtáját nem sikerült nem megtudnunk, mert egy másik, magyarul alig kommunikáló pincér hozta ki, de nem pangasius volt, annyi biztos) és „ízbombasztikus sült csigát, thai citromfűvel, chilivel, rizzsel tálalva”.
Ezutóbbit annak dacára kikértük, hogy azt olvastuk egy népszerű blogon, hogy gumiszerű állaga miatt egyenesen ehetetlen.
Ételeink frissen készítve, de igen hamar megérkeztek. Az első kör megelégedésünkre szolgált, izgalmas, jó ízű volt a leves, a gazdag körítéssel érkező tekercs szintén, lényegében jóllaktunk e két fogással. A csiga kétségkívül „gumis” volt, de kellemesen tengerízű, engem megnyert, partneremet kevésbé, a hal viszont csalódás volt mindkettőnknek, a fagyasztóban hosszú időt eltölthetett íze és állaga alapján, s még ízesítetlen is volt ráadásul. Jól ismert kommersz sörök helyett inkább vietnami üdítőket próbáltunk ki, egy mangósat zselédarabkákkal és egy sárkánygyümölcsöset. Nem szokunk rá egyikre sem, de jó volt megkóstolni.
Összességben izgalmas kaland volt ellátogatni a Dang Muoiba, baráti áron érdekes, izgalmas ételeket ettünk. Maradt kipróbálni való jövő alkalomra is.

Dorozsmai Endre  

A szöveg a Demokrata számára készült.
 A Dang Moui vendéglőben 2013. július 11.-én voltunk.

További infok a helyről: 
https://www.facebook.com/dangmuoibufe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése