A Dining Guide
idei, az utcai étkezésre összpontosító Top Gasztronómia kiadványa is tele van
izgalmas kulináris tippekkel, többek között interjút olvashatunk benne egy vietnami
családdal, melynek tagjai úgy döntöttek, hogy ha már nem lehet jó vietnami
ételeket kapni Budapesten, csinálnak ők egy büfét. A sikeren felbuzdulva pedig
nyitottak egy vendéglőt is. A nemrégiben sikerült eljutni ezutóbbi, a büféhez
hasonlóan Dang Muoi nevű műintézménybe s alapvetően pozitív tapasztalatokat
szereztünk.
Bizalomgerjesztő
volt, hogy a vendégek körében felülreprezentáltak voltak a vietnamiak, a
kiszolgálás is kedves volt, első felszolgálónk kitűnően beszélt magyarul és
természetes mosollyal válaszolt minden érdeklődő kérdésünkre. Rendeltünk marhahúslevest
„Hué” módra,
rizstésztát tavaszi tekerccsel, zöldséggel, vietnami szósszal,
vietnami sült halat
(hivatalos neve "halszeletek finom ropogósra sütve, belül
omlós marad, salátával, rizzsel tálalva”, sajnos a fajtáját nem sikerült nem megtudnunk,
mert egy másik, magyarul alig kommunikáló pincér hozta ki, de nem pangasius
volt, annyi biztos) és „ízbombasztikus sült csigát, thai citromfűvel, chilivel,
rizzsel tálalva”.
Ezutóbbit annak dacára kikértük, hogy azt olvastuk egy népszerű
blogon, hogy gumiszerű állaga miatt egyenesen ehetetlen.
Ételeink frissen
készítve, de igen hamar megérkeztek. Az első kör megelégedésünkre szolgált, izgalmas,
jó ízű volt a leves, a gazdag körítéssel érkező tekercs szintén, lényegében
jóllaktunk e két fogással. A csiga kétségkívül „gumis” volt, de kellemesen
tengerízű, engem megnyert, partneremet kevésbé, a hal viszont csalódás volt
mindkettőnknek, a fagyasztóban hosszú időt eltölthetett íze és állaga alapján,
s még ízesítetlen is volt ráadásul. Jól ismert kommersz sörök helyett inkább
vietnami üdítőket próbáltunk ki, egy mangósat zselédarabkákkal és egy sárkánygyümölcsöset.
Nem szokunk rá egyikre sem, de jó volt megkóstolni.
Összességben
izgalmas kaland volt ellátogatni a Dang Muoiba, baráti áron érdekes, izgalmas
ételeket ettünk. Maradt kipróbálni való jövő alkalomra is.
Dorozsmai
Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Dang Moui vendéglőben 2013. július 11.-én voltunk.
További infok a helyről:
https://www.facebook.com/dangmuoibufe
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése