2011. szeptember 25., vasárnap

Mini (Krisztina tér 3)



A hetvenes évek legendás progresszív-jazz-rock együttesének nevét viseli a főváros nemrég megnyílt, igen izgalmas étterme. A Minit nemcsak a földrajzi közelség, hanem a tulajdonos személye is a Dérynéhez kapcsolja. Tény ugyanakkor, hogy Kovács Kristófék nem egy Déryné-klónt hoztak létre, hanem egy teljesen egyedi helyet. A Miniben nincs étlap, a pincér megjelenik egy tálcával, elmondja, hogy mi található rajta, az árakat pedig a tányérokon látható színes pöttyök alapján lehet beazonosítani. Az adagok kicsik, az árak barátságosak, 150 és 1250 forint között mozognak. Így sok mindent meg lehet kóstolni, jóval olcsóbban, mint az első osztályú helyeken általában.
A konyha teljesítménye jó, bár nem kiugró, a kiszolgálás kicsit modoros, de udvarias és készséges. A sörárak elfogadhatóak, a borárak megszaladtak. (Nem ritka a négyszeres szorzó a szaküzleti árhoz képest.) A háttérben színvonalas és kellemes jazz szól, a DJ megérkezése után kissé túlzott hangerővel. Az egyetlen komoly kifogásunk az, hogy túlontúl is igyekeztek hangulatvilágítást (értsd félhomályt) beállítani, valamivel több fény jót tenni a helynek, az árakat jelentő pöttyök azonosításának, a vendég kedélyének és az ételek vizuális élvezhetőségének egyaránt.
Ettünk rukkolasalátát, 



szusit,



bruschettát, gazpachot, sült paprikás olajbogyót, rákos cézársalátát, 



paradicsomlevest, gulyást, zellerpürés bélszínt 



és szent jakab kagylót, 



(érdemes lett volna a köretet variálni, egy asztalhoz két ínyenc fogást hiba kihozni ugyanazon a zöldségpüré-ágyon) végül zserbót, szilvás süteményt és New Yorki sajttortát. A fogyasztás tisztes borravalóval együtt 3 főre 15000 Ft alatt maradt. A minőség minden étel esetében a korrekt és a kiváló közötti értékelési tartományban mozgott. Szerettük a Minit, ajánljuk mindenkinek, sőt, viszünk másokat is. 

Dorozsmai Endre 

A szöveg a  Demokratában jelent meg.
A Miniben 2009. április 19.-én jártunk.

Értékelés (tízes skálán):
Atmoszféra: 8
Kiszolgálás: 9
Konyha: 9


Saját értékelés GM skálán: 10
Tényleges GM pontszám (2012): 9



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése