2011. augusztus 19., péntek

Csalogány 26 (Budapest, Csalogány u. 26. sz.)



A hajdani, jóindulattal is csak átlagosnak nevezhető Csalogány vendéglő helyén a nemrégiben Csalogány 26 néven nyílt egy teljesen más élményt adó egység. Jó híre van az ínyencek körében, az interneten, a sajtóban és a közvetlen kommunikációban egyaránt téma, hiszen aki járt ott, buzgón ajánlja másnak is. Jómagam sem fogok kilógni a sorból.
A Csalogány 26 vendéglőben ebédidőben 4-5 féle levest és desszertet, továbbá 6-7 főételt kínálnak igen kedvező, ebéd-menüt idéző egységáron. 



Keveset adnak és jót. Három fogás abszolválása után kellemes jóllakottság uralja a hangulatot. Érdemes is több fogást rendelni, mert az további jelentős megtakarítással jár. Mi ettünk gombakrémlevest (ez az egy felejthető volt), 



füstölt tokhalas, tökmagolajos salátát (benne mustárfű, frizé, tölgyfalevélsaláta - katarzis), 



csirkepaprikást speclével, 



valamint vaslapon sült jércemellet sült zellerrel és salátával, 



desszertként máktortát 



és Zuppa Inglese-t. 



Hozzá korrekt minőségű „ivóbort” (Orosz Gábor Furmintját és a Tűzkő birtok Mozaikját) kínálnak, igen korrekt áron. A sörből is lehet másfél decit rendelni.
Este az étlap tanúsága szerint megfizethető, de értelemszerűen más árfekvésben levő ínyencfogások várják a betérőt. A borlapról rendelve tévedni nem lehet, kimérve is kapható jó néhány szép tétel. 



A kiszolgálás úri, a beltér visszafogottan elegáns, külön értékeltük, hogy a kivetítőn nem az MTV vagy egy sportadó ment, hanem a szakács tűzhelyére láthattunk rá. A Csalogány 26 egy normális hely egy abnormális világban. Egy szeretnivaló oázis. 

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokratában jelent meg.
A Csalogány26-ban 2007. május 4.-én jártunk először, a beszámoló e látogatás élményei alapján készült. Azóta még két ízben sikerült eljutni a Csalogányba, a szint továbbra is egyenletesen magas.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése